Reportere uten grenser bruker nasjonale lotto-tall for å bekjempe sensur

I et nytt initiativ laget av DDB Berlin brukes vinnertallene fra statseide lotterier som tilgangskode for uavhengig journalistikk i Russland, Tyrkia og Brasil.

Thetruthwins

Reportere uten grenser lanserte i dag «The Truth Wins», et initiativ sammen med DDB Berlin og det digitale innovasjonsstudioet Hyperinteractive. Kampanjen er lansert for å sammenfalle med Verdensdagen mot cybersensur 12. mars, og retter søkelyset på viktigheten av pressefrihet.

«The Truth Wins» bruker en innovativ strategi for å gi enkel tilgang til sensurerte artikler og uavhengig informasjon fra prominente journalister i Russland og Tyrkia, de to landene som i mest utstrakt grad tvinger Twitter til å kneble avvikende stemmer, i tillegg til Brasil, som er notorisk for sin bruk av desinformasjon og trakassering av journalister.

Fra i dag kan du i disse landene taste inn vinnertallene i de respektive lands nasjonale lotterier på Twitter, noe som vil lede brukerne til informasjon som ellers er ekstremt vanskelig tilgjengelig. Dette blir arkivert gjennom blockchain-nettverk som ikke skal være mulig å sensurere.

www.the-truth-wins.com

– Fri tilgang til uavhengig journalistikk er essensielt, særlig i krisetider, sier Christian Mihr, som er daglig leder for Reportere uten grenser i Tyskland. – Vi må kjempe for retten til å søke etter og dele informasjon online nå mer enn noensinne. Det sivile samfunnet, regjeringer og tech-plattformer har alle et ansvar for at denne rettigheten er garantert for alle, sier Mihr.

«The Truth Wins» gir supplerer også tiltaket med en blockchain-basert ENS-domene lenke som leder til en oversikt over uavhengige nyhetskilder i Russland som fremdeles er tilgjengelige. Lenken kan ikke blokkeres og vil alltid være online: https://russia-info.thetruthwi...