Retter fokus mot mental helse med kortdokumentaren «Rød tråd»

Regissør Christian Søgaard er aktuell med et portrett av kunstner Elias Jacobsen.

Rød tråd
Skjermbilde fra kortdokumentaren «Rød tråd».

«Rød tråd» følger Elias Jacobsen som prøver å finne seg selv gjennom kunsten sin; sin røde tråd gjennom livet. Filmen skal gi en stemme til hverdagskampen mange kunstnere og kreative mennesker har.

– Jeg ønsket å følge Elias i sitt hverdagslige liv for å finne en fortellerform samtidig som jeg filmet, forteller regissør Christian Søgaard. – Stilen skulle gjenspeile hvem han er som person, når han forteller oss alt fra bakgrunnen for sin malestil og hvordan alt startet, til hva han vil oppnå. Han gir av seg selv og blir en figur å følge på grunn av ærligheten sin, forteller Christian Søgaard, regissøren bak filmen.

Filmen er et samarbeid mellom filmkollektivet Najs film og post-produksjonshuset NR14.

Se «Rød tråd» her.

Ble nylig tilknyttet Wemake

Christian Søgaard er en Oslo-basert regissør som lager reklamefilm i Wemake. Han begynte karrieren som kreatør i forskjellige byråer i Oslo, men etter å gradvis beveget seg mot film har han siden 2020 vært regissør og manusforfatter, og har laget blant annet musikkvideo, dokumentarer og reklame.

– Med en bakgrunn som kreatør fra byråbransjen klarer han å nærme seg konsepter og ideer fra to sider av bordet. Han tilhører generasjonen med filmskapere som behersker flere disipliner, som regi, fotografering og redigering, som vi ser flere prosjekter krever, forteller Eivind Sæther, som er produsent og daglig leder i Wemake.

Se flere av Søgaards prosjekter her.