RfA til Miljøagentene

Reklame for Alvor 2008 går til Miljøagentene Barnas Miljøorganisasjon.

11192 ef813 original

Ifølge Kreativt Forum var det mange gode søkere i bunken om hvem som skulle motta neste års Reklame for Alvor-kampanje, og foreningen oppgir at det var en kombinasjon av tidligere valgte organisasjoner, muligheten til å favne bredt, samt å velge noe utradisjonelt som gjorde at de landet der de til slutt landet.

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon, og gjennom 25 lokallag når frem til barn og unge med et budskap om at det nytter å gjøre noe.

I søknaden står det blant annet «Vi skal arve jorda!».
– Barna påvirker voksne positivt, og Reklame for Alvor vil kunne bidra til holdningsendringer hos både voksne og barn. Organisasjonens kjernesaker har en positiv innfallsvinkel som kan bidra til hele samfunnet, fortelle prosjekteder Karianne Berg i Kreativt Forum.

Gode forsetter Målet for kampanjen er å ta vare på grøntområder i byer og tettsteder, jobbe mot flere gang- og sykkelstier i hele Norge, smartere energibruk, mer miljøvennlig transport, gjenvinning av alt avfall samt flere økologiske produkter i butikkene.

Briefen til reklamebyråene vil være klar sent i august etter tett samarbeid med Miljøagentene. Ferdig reklamekonsept skal avsløres allerede måneden etter. Det endelige resultatet vil ha medietrykk første kvartal i 2009.
– Vi tror det kan komme inn mange spennende løsninger til høsten, sier Kjetil Væhle, leder for Reklame for Alvor.

– Dette burde være en konkret og fin oppgave å lage god kommunikasjon på, og som kan bidra til vekst i antall miljøagenter rundt om i Norges land.

Videre oppfordrer han byråer som ønsker å jobbe med en veldedig organisasjon å kontakte Karianne Berg i Kreativt Forum.
– Hun sitter med en bunke gode kandidater til pro bono-arbeid, eventuelt potensielle nye kundeforhold, sier Væhle.

Foto: Fra «Småspioner» (Walt Disney Studios Motion Pictures Norway).