RiksTV med ny bestillingstjeneste

Bakkenettoperatøren RiksTV skal tilby et bestillingsutvalg av film og underholding til de som har TV-boks med opptaksmuligheter.

8968 9a4e3 original

Selskapet kommer med et nytt tilbud til kundene neste år, der man mot en fast pris får tilgang til en katalog med blant annet et forholdsvis stort filmutvalg, som skal oppdateres konstant, ifølge Dagens Næringsliv.

RiksTV-kundene har imidlertid ikke automatisk tilgang, men må gå til innkjøp av en digital TV-boks med harddisk og opptaksmuligheter (PVR). Ifølge DN foregår nedlastningen til kundens harddisk om natten.

I dag koster en slik boks opp mot 3000 kroner, men ifølge RiksTVs administrerende direktør Espen Thosrby skal selskapet subsidiere boksene til kjøpere av katalogtjenesten.

Less is more Ingen av RiksTVs konkurrenter har et liknende tilbud. Thorsby mener ulempen med at bakkenettet har betydelig mindre kapasitet enn kabel, nå blir snudd til en fordel.
– Dersom vi hadde vasset i kapasitet og plass, sa hadde vi sikkert ikke begynt å tenkte i slike baner, sier Thorsby til DN.

RiksTV skal også tilby en del av filmene i HD-format.

Foto: Vox Sfx@flickr.com