Riktig Spor styrker posisjonen i Nord-Norge

Bodø-byrået Riktig Spor har utvidet virksomheten og startet opp avdeling i Mo i Rana, hvor de har kjøpt seg inn det grafiske byrået Mac&Tusj. Dette skjer to år etter at byrået etablerte seg i Narvik, og betyr at de nå har en unik geografisk dekning i Nord-Norge.

Jannike jofrid brita 1920x1080
Eierne av Riktig Spor Holding AS, fra venstre Jannike Ramsvik, Jofrid Bergslid og Brita Bjørnbakk. Jannike går inn som daglig leder på Riktig Spor Mo i Rana.

12 år etter oppstarten av Riktig Spor blir det altså et Mo i Rana-kontor i byråfamilien. I Mo fant de et veletablert byrå med  to dyktige grafisk designere.

– Her har vi kjøpt oss inn i et lite eksisterende grafisk byrå, Mac&Tusj. Nå lyser vi ut stillinger for å bygge dette større. Vi har også nettopp gjort en spennende nyansettelse i Narvik, forteller Jannike Ramsvik, som er en av tre eiere i Riktig Spor Holding, og som nå også går inn som daglig leder i Mo i Rana.

Nye folk og nye muligheter

Tone  Gurendal, som tidligere eide Mac&Tusj 100 prosent, tar rollen som kontorleder og grafisk designer, og er med videre på eiersiden. I tillegg har Veronika Amundsen kommet inn som medeier og skal også jobbe som grafisk designer. Tone forteller at de hadde to langsiktige mål da de startet opp Mac&Tusj i 2015.

Macogtusj 1920x1080
Tone Gurendal og Veronika Amundsen. Tone er tidligere 100% eier av Mac&Tusj i Mo i Rana, nå medeier i Riktig Spor Mo i Rana. Veronika er tidligere ansatt i Mac&Tusj – nå medeier i i Riktig Spor Mo i Rana.

– Vi skulle bli en Gaselle-bedrift. Og så gjorde vi oss gifteklare slik at vi ble en attraktiv partner for et større samarbeid. I 2020 fikk vi Gasellestatus. Og nå er vi altså også blitt en del av Riktig Spor, sier Tone.

Det skjer mye spennende i Mo i Rana, som tidligere har manglet et fullverdig byrå på kommunikasjon og design. Det skal blant annet bygges ny flyplass og en stor batterifabrikk. Tone og Veronika forteller at de har måttet takke nei til kunder, i mangel på totalkompetanse. Flere jobber gikk dermed til Bodø eller Trondheim.

–  Denne utvidelsen gir både oss og kundene våre helt nye muligheter og en helt ny bredde. Nå kan bedrifter i Mo i Rana samle sine kommunikasjonsbehov på ett sted, sier Tone.

Ambisiøs satsing

Riktig Spor satser altså tungt, midt i litt spesielle tider og har nå byråer både i Narvik, Bodø og i Mo i Rana.

– Det finnes ingen andre byråer i Nord-Norge med en slik geografisk dekning, eller noen annen «byrå-kjede» for den saks skyld, forteller Ramsvik.

– Før dette siste grepet omstrukturerte vi selskapene, med Riktig Spor Holding som 100 prosent eier av Bodø og Narvik, mens på Mo er det også lokale eiere med. Dette grepet gjør oss rigget til eventuelle andre grep ved en senere anledning.

Poenget med utvidelsen er å ta del i alt det spennende som skjer på Helgeland, i hele fylket, og landsdelen.

– Vi vil kunne tilby næringslivet på Helgeland muligheten til å handle den fulle bredden av byråtjenester lokalt. Vi bygger nemlig kontorene våre med litt ulik kompetanse, slik at summen av Riktig Spor-familien blir et fullskala byrå. Hvert byrå står likevel godt på egne ben, understreker Ramsvik.

– Ambisjonene våre er klare. Riktig Spor tar posisjon som det ledende fullskalabyrået i Nord-Norge. Vi skal bygge sterke merkevarer som utvikler Nord-Norge, skaper spennende arbeidsplasser og bolyst, avslutter Jannike Ramsvik.