Ringrev og ungfole gjør forholdet offisielt: Ruud og Johnstad blir team

I dag sprekker reklamebyrået Pol hull på hemmeligheten og lanserer Thorbjørn Ruud og Sindre Holmedal Johnstad som et helt nytt kreativt team i byrået.

Ruud Johnstad
Thorbjørn Ruud + Sindre Holmedal Johnstad. Foto: Pol

Kreativ leder i Pol, Thorbjørn Ruud, trenger strengt tatt ingen introduksjon, men som siden tidlig 2000-tallet har vært en av Norges mest premierte kreatører. Nå slår han seg sammen med den litt yngre tekstforfatteren Sindre Holmedal Johnstad.

– Hvis du noen gang undervurdere Sindre, så bommer du grovt. Jeg har jobbet med så mye flinke folk opp igjennom i mitt snart 30 år lange bransjeliv, at jeg på mange måter er ekstremt bortskjemt, men Sindre leverer 100 prosent på det høyeste nivået. Han er en komplett kreatør. Han er utdannet Art Director ved Westerdals, men jobber nå som tekstforfatter. Og jeg merket veldig raskt når vi begynte å jobbe sammen at det er gøy å jobbe med en som angriper oppgaver på samme visuelle måte som jeg selv gjør, i kombinasjon med at han har en tekstuell og en god kommunikasjonsforståelse, sier Ruud.

Ikke et tilfeldig samarbeid

Selv om historien om det nye teamet enn så lenge er kort, er det ikke tilfeldig at det ble nettopp de to, forteller Johnstad. Helt siden han trappet opp på døra til Thorbjørn og Pol for fem år siden, har de to smått fått jobbet sammen på ulike prosjekter her og der. Det mener de har gitt et godt grunnlag til å ta samarbeidet videre fra sporadisk til fast følge. Det er altså ikke snakk om en overgang til Pol, men rettere sagt en overgang innad i Pol

– Du merker jo fort om du har kjemi med noen, og det merket vi egentlig ganske fort. Jeg har alltid likt best å jobbe med folk som er bedre enn meg, så dette er jeg (les ekstremt) veldig fornøyd med, sier Sindre Holmedal Johnstad.

– Folk tenker kanskje nå at «jøss, nå var han heldig» – og det er jeg fullt klar over! Men i mangel på bedre ord til dette sitatet ber jeg heller folk søke opp juryens begrunnelse til Kreativt Forums Ærespris fra 2011, så får dere en liten smakebit av hva jeg tenker. PS: Og hvis Thorbjørn sier han er bortskjemt, hva f**n er jeg da???

Groruddalen møter Karmøy

Teamet forteller at de egentlig teamet opp tidligere i vår, så de har allerede vært i full sving med ulike prosjekter for flere av de store kundene i Pols stall siden da.

Ved første øyekast er dere jo nok litt ulike, men det trenger vel ikke å være en svakhet?

– På ingen måte. Øst møter vest, voksen møter ungdom og erfaring møter ambisjon i dette samarbeidet. Det beste fra begge verdener, kanskje?

– Med en ung fyr fra Karmøy og en gammel rev fra Groruddalen, så mener jeg det har alle forutsetninger for å bli bra, avslutter Art Director og Kreativ Leder Thorbjørn Ruud.