Babusjka-produsent i YDA-jury

Mads Astrup Rønning, produsent og regissør i Babusjka, er Norges juryrepresentant i Young Director Award (YDA), verdens mest prestisjetunge konkurranse for kommersielle regissører i startgropa.

37546 2cb52 original
Mads Astrup Rønning

Tidligere i vår var Pravda-produsent Erik Schøien ute og etterlyste norske regissørers deltakelse i YDA. Konkurransen er ikke del av det offisielle Cannes Lions-programmet, men vinnerne kåres like fullt i Cannes under Lions-uka, og får stor oppmerksomhet særlig i filmmiljøer. Konkurransen arrangeres av Shots.net og den europeiske produsentforeningen cfp-e.

– Young Director Award er den største reklamefilmkonkurransen for nye regitalenter. Deltagelse i YDA er en glimrende sjanse for å få vist eget arbeid, både til norsk og utenlandsk reklamebransje, fortalte Schøien dengang.

Produsent-jury

I juryen i YDA sitter det kun filmprodusenter. Mads Astrup Rønning grunnla Babusjka in 2001 og er utdannet ved London National Film School. Han begynte karrieren som regissør, men jobber i dag fulltid som produsent.

– Det er morsomt å representere Norge i en av de mest spennende kategoriene i Cannes. Det er mange bidrag i år, av det jeg har sett så langt er det mye bra, og noe som er veldig bra. Også morsomt å se hvordan vestlig kreativitet og produksjon differensierer seg fra resten av verden, forteller Astrup Rønning.

– I tillegg til dette regner jeg med at det blir en lærerik prosess å sitte i juryen. Jeg gleder meg til å argumentere for de bidragene jeg mener fortjener utmerkelse, og spent på hvordan mine oppfatninger blir mottatt av de andre. Jeg skal uansett stå frem og være et aktivt medlem, avslutter han.

youngdirectoraward.com