Rørdams romandebut

John Rørdam, kreativ leder i Dinamo, har begått sin første roman, «Lukkertid».

6133 31197 original

Rørdam har jobbet i en årrekke med SAS og mange andre store tunge norske bedrifter (Posten, Telenor, Tine). Han er opprinnelig AD, men jobber nå som mest som kreativ planner.

«Han har vel også alltid skrevet en god del mer enn det som er vanlig for AD'er, og ligner vel mer og mer på en tekstforfatter» heter det i en pressemelding fra huset på Lagåsen.



Ikke første bokutgivelse. Rørdam har deltatt i flere kokebokprosjekter, noen i samarbeid med Arne Brimi, og noen nesten helt uten kokkehjelp. Han er forfatteren bak «Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom», som ble kåret til Beste norske kokebok 2009, og er nominert til kåringen av Verdens Beste Kokebok i Paris 11. februar 2010. Boka har siden oktober har solgt 15.000 eksemplarer.

Victoria vil fly. I 2008 gikk Rørdam på Aschehougs forfatterskole, noe som resulterte i barneboken «Victoria vil fly» (2009), hans første skjønnlitterære bok. I 2010 debuterer han altså som romanforfatter med boken «Lukkertid». Romanen handler om en på overflaten meget vellykket mann som jobber som PR-konsulent, men som kjemper mot en følelse av å ikke høre hjemme noe sted, at alt egentlig er tomt.

«Det kan virke som om livet til Petter, som er hovedpersonen i boka, ligger ganske tett opp til John sitt eget liv. Kreativ leder i Dinamo, som i løpet av et år fullfører tre bokprosjekter i tre forskjellige sjangre, i tillegg til jobb og familie. Og selvfølgelig sykler han Birken (på en eller annen av de fem syklene han til enhver tid har i garasjen eller på kontoret) og er deppa over at han måtte droppe Stockholm Marathon på grunn av en delvis avrevet akilles. Selv hevder han at det ikke er selvbiografisk …», skriver Dinamo.

«Lukkertid» er utgitt på Aschehoug.

Foto: Thomas Brun
Design: Henrik Sæther