Röyksopp vs Bacon-regissører = «Profound Mysteries»

Elektronikaduoen har samarbeidet med ni Bacon-regissører om det konseptuelle prosjektet «Profound Mysteries», som har resultert i ti kortfilmer og den første samlingen av nye låter siden «The Inevitable End» (2014), den gang erklært som bandets siste album.

Royksopp Photo Stian Andersen 3988
Foto: Stian Andersen

Röyksopp-duoen Svein Berge og Torbjørn Brundtland har sluppet noen flere detaljer om sitt kommende «konsepetuelle prosjekt» titulert «Profound Mysteries». Der har de samarbeidet med Bacon om å lage kortfilmer til hver eneste låt på prosjektet, ti i alt, der Bacon-regissørene står bak ni filmer og bandet selv har regissert den tiende.

De aktuelle regissørene som har gitt låtene visuell og narrativ drakt er Andreas Nilsson, Martin de Thurah, Kasper Häggstrøm, Christian Holm-Glad, Adam Bonke, Martin Furze, Martin Werner, Ida Andreasen og Marc Reisbig, og selve albumet slippes 29. april. Regissørene skal ifølge Bacon ha blitt gitt full kunstnerisk frihet til å tolke låtene.

– Vi er begeistret over å få samarbeide med de vidunderlige guttene og jentene i Bacon, i det evig ekspanderende universet som er «Profound Mysteries». Det har vært en spennende og gledelig bestrebelse, vi har møtt gamle og fantastiske venner påny og vi har vært heldige nok til å møte og jobbe med noen nye og strålende talenter, sier Berge og Brundtland i en uttalelse.

Alle filmene kan sees på «Profound Mysteries»-portalen. Du kan også se dem samlet i videovinduet under.

Bacon-produsent Magne Lyngner vil også ha et ord med i laget:

– Röyksopps musikalske univers er som skapt for film, og det var ikke nei i vår munn da guttene spurte om regissørene våre ville tolke den nye musikken, og fikk full kreativ frihet. Vi håper at vignettene både vil underholde folk og tilføre et nytt lag til den nye musikken.