Ruter velger Grid for tredje gang

Grid skal designe skilt og trafikantinformasjon som sørger for at de reisende finner enklere frem.

87611 550ea original
Foto/kilde: Redink Fartein Rudjord

I en åpen anbudskonkurranse gikk Grid design nylig av med seieren og sikret seg storkontrakt om «veivisning» for Ruter. – Ruter er en betydelig kunde og vi ble overbegeistret over at vi får fornyet tillit. Vi gleder oss stort til å fortsette samarbeidet med en så kunnskapsrik og fremtidsrettet aktør, sier daglig leder i Grid design, Henning Gustavsen.

Ruter er en organisasjon med store planer og høye ambisjoner på vegne av de reisende, og veksten i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus er formidabel, ifølge spesialrådgiver i Ruter, Bo Graaner.

– Dette stiller høyere og høyere krav til enkel og intuitiv trafikantinformasjon i alle kanaler. Vi er derfor helt avhengige av kompetente samarbeidspartnere som forstår kompleksiteten i det vi driver med, og kan hjelpe oss med ambisjonen vår om å bli best på mobilitetsløsninger. Grid har også vist seg som meget framoverlent i møte med framtidens utfordringer og nye informasjonstjenester, sier Graaner.

Grid har gjennom de siste åtte årene jobbet med de fleste kontaktpunktene mot Ruters kunder, alt fra Visuell identitet, industridesign, arkitektur, trafikantinformasjon og ikke minst veivisning.

– De ulike rammeavtalene har over tid gitt oss mye innsikt om folks reisevaner. Det er derfor utrolig gøy å få anledning til å bruke denne kunnskapen videre sammen med Ruterteamet. Det er et privilegium å få være med å skape løsninger som gjør en forskjell for så mange mennesker, sier kundeansvarlig i Grid, Jørgen Bertelsen.