Saatchi forener kontorliv og kunst

Saatchi & Saatchi Office Gallery åpner i byråets lokaler i Storgt 33 førstkommende fredag. Reklame-, presse-, og kunstfotografer stiller ut sine verk, både ferske og etablerte fotografer i forstyrrende forening.

7045 3143a original

– Det er utrolig moro at så mange fotografer bidrar og at interessen rundt åpningen er så stor sier byråleder Jon Fredrik Sandengen.

– For oss handler dette om inspirasjon og å gjøre noe vi synes er gøy. Office Gallery passer også godt inn i vårt fokus på visuell kommunikasjon og kunst. Vi sponset nylig videokunstfestivalen Oslo Screen Festival og dette er en del av det samme prosjektet, som vi kaller SISOMO: Sight, Sound and Motion, sier Sandengen.

Spill for galleriet. – Dette startet med en Facebook-post og er nå blitt til et galleri, sier senior kreatør Snorre Martinsen.

– Det er nyttig for oss å bruke vår egen kommunikasjonsteori for å skape galleriet. Vi lever i skjermens tidsalder, samtidig som vi sier at alt er digitalt og ingenting er digitalt. Her er utstillingen, galleriet, møte mellom mennesker, og møte med bildene fysisk og konkret, samtidig er alt til nå blitt virkelighet gjennom sosiale medier, hvor fotografene har meldt sin interesse, og invitasjoner og dialoger går frem til åpningen. Det er også på digitale skjermer dette vil leve videre i ettertid. Samtidig som vi forhåpentligvis lager nye arrangementer og opplevelser for oss selv og andre, sier Martinsen.

Fra Fred til Jonny.
Av de til sammen 24 utstillerne er det både ferske og etablerte fotografer. Her er navn som Knut Bry, Lisa Westgaard, Marcel Leliënhof, Margrethe Myhrer, Marius Hauge, Monica Kvaale, Morten Qvale, Patrick Katzman, Pål Laukli, Sebastian Ludvigsen, Sigve Aspelund, Bea Uhart, Bent Renè Synnevåg, Charlotte Svedrup, David Nikolaisen, Edmond Yang, Filipe Ferraria, Fred Jonny, Thomas Widerberg og Werner Anderson.

I tillegg kommer ukas NRK P3 Urørt-artist Josefin Winther og spiller. Dørene åpnes kl. 16 fredag.

– Vi gleder oss og ønsker alle velkommen, sier Jon Fredrik Sandengen.

Mer info finner du på Saatchis facebookside.

På bildet: Fra monteringen av Saatchi Office Gallery, et bilde fra Margrethe Myhrer i forgrunnen.