Samler designbransjen på ett sted

Mandag åpnet den nettbaserte tjenesten Designbasen. For første gang kan norske bedrifter finne riktig designkompetanse til sine prosjekter på ett sted.

11504 dd5ea original

Norsk Designråd har prosjektansvaret for tjenesten som er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge, Grafill, KF Designbyråforeningen og Norske Industridesignere.
– Vi har allerede over 200 av våre fremste designere/designbyråer registrert i Designbasen og vi dekker 17 av landets fylker, konstaterer prosjektleder for Designbasen, Ingjerd Straand Jevnaker.

Designbasen er utviklet for å synliggjøre norske designere og inspirere bedriftsledere til å ta i bruk profesjonell og tverrfaglig designkompetanse – uansett hvor i landet de måtte befinne seg.

Oppfordrer til tverrfaglighet Enten bedrifter er på jakt etter strategisk rådgivning, webdesign, produktdesign eller et grafisk designbyrå, skal man lett kunne få oversikt over tilbyderne i designbransjen på ett og samme nettsted.
– Det er banebrytende at designbransjen i Norge samles på tvers av designdisipliner, og nettopp denne tverrfagligheten er avgjørende for bedriftene når de kjøper designtjenester, sier Jevnaker.

Åpen for alle
Designbasen er åpen for alle og registrering er gratis. Her kan bedrifter lett finne frem til riktig designkompetanse ved hjelp av enkle søk. Designere og designbyråer legger inn referanser og arbeider, slik at det skal bli lett å orientere seg i designbransjen.

Ønsker tilbakemelding – Vi har bevisst valgt å lansere Designbasen som «beta» nå, og ønsker gjerne tilbakemelding fra brukere av tjenesten, slik at Designbasen på sikt blir Norges viktigste brobygger mellom designbransjen og næringslivet, sier Jevnaker.

Les mer om Designbasen på www.designbasen.no.