Samler idékraft i nord og etterlyser «drømmekunden»

Skallebanken skal samle noen av Nord-Norges tøffeste design- og kommunikasjonsskaller, og nå leter de etter en drømmekunde som kan vinne byråtjenester til en verdi av en kvart million.

87319 d0fc1 original
Nina Dons-Hansen, prosjektleder for Skallebanken, Anita Tennbakk (Hipp Hurra) og Hege Beate Eriksen (Chili), prosjektleder for pilotprosjektet «Drømmekunden». Foto: Chili Harstad.

Folkene bak nettverks- og pilotprosjektet i Skallebanken ønsker å demonstrere at den kreative og kommunikative kraften i nord er stor. Nå er de på jakt etter drømmekunden, og denne kan vinne byråtjenester for en verdi av 250.000 kroner.

– Vi har tro på at når de beste skallene jobber sammen for deg, da kan magi oppstå, sier prosjektleder Hege Eriksen, som til daglig er å finne hos Chili Harstad.

Samarbeider med Innovasjon Norge

Konkurransen er et ledd Skallebankens forskning for å få frem de beste metodene og konseptene til den videre utviklingen av prosjektet og nettverket. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Innovasjon Norge.

– Innovasjon foregår i økende grad i samspill mellom bedrifter, kunder, leverandører og kunnskapsmiljøer. Skallebanken er et spennende initiativ som vi ser frem til å følge tett, sier Knut Perander fra Innovasjon Norge.

Nettverk på tvers av miljøer

Skallebanken er et nettverk av «skaller» med forskjellige lag av bredde i fag og erfaring, og som virker på tvers av bedriftene de representerer. Pilotprosjektet «Drømmekunden» består i dag av skaller fra Hipp Hurra (Harstad), Deadline Media (Sortland, Bodø), Chili Harstad (Harstad), Fabelfjord (Tromsø), Arc Giraff (Vadsø), Reklamehuset Nord (Hammerfest), Erlikpluss (Gratangen) og Tinkr (Vadsø).

– Vi skal sørge for at du får tilgang på de spesialistene som passer best for akkurat ditt oppdrag via ett kontaktpunkt, sier Eriksen og legger til at drømmekunden kan være så mangt.

– Alle bedrifter som trenger en boost, som har et spennende prosjekt de kunne tenke seg å realisere, eller som rett og slett har lyst til å vise frem noe de er skikkelig stolte av, avslutter hun.

Søknadsfristen er 10. januar 2018. Du kan lese mer på skallebanken.no fra og med tirsdag 21. november.