SAS med nytt design på flyene

For første gang på 21 år oppdaterer SAS den visuelle identiteten og avduker et nytt design for flyenes utseende.

94499 3323d original
94500 8b68a original
94501 f0474 original
94502 64f58 original
94503 86492 original

I 2015 ble det innført et nytt interiør i SAS-kabinene som en del av et oppgradert konsept, og det nye designet på eksteriøret skal fullføre ambisjonen om et helhetlig visuelt uttrykk.

Det er NoA-byrået Bold som står bak oppgraderingen av den visuelle identiteten.

– Ny utforming av eksteriøret er et visuelt uttrykk for fremtidens SAS. Men det er også en fortsettelse og bekreftelse på en lang og stolt historie som handler om å utvikle og fremme skandinavisk design og kultur. Reisende fra Skandinavia vil kjenne igjen hvor de stammer fra, samtidig som at globale reisende ser og møter følelsen av det nordiske, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS.

Utrullingen av det nye SAS-designet vil følge det normale vedlikeholdsprogrammet på flyene, noe som betyr at alle SAS-fly vil få det nye utseendet innen 2024. Det nye SAS-eksteriøret omfatter flere oppdateringer, blant annet:

  • Den tidligere grå fargen på skroget har blitt oppdatert til en friskere nyanse av grått.
  • En «stor, stolt og selvsikker SAS-logo» i en sølvgrå nyanse er plassert foran på flyet.
  • Analyse og tilbakemeldinger fra kunder viste at den unike blåfargen til SAS er en sterkt identitetsskapende faktor blant SAS-reisende. Det nye SAS-eksteriøret favner dette unike forholdet mellom SAS og riktige reisende ved å styrke og utvide den blå fargen på halen lenger ned på flykroppen.
  • De tidligere røde motorene har nå blitt sølvgrå og pyntet med SAS blå kroner for å harmonisere med SAS eksisterende, visuelle identitet og samtidig knytte forbindelsen til SAS’ blått for SAS’ riktige reisende.
  • Ordet «Scandinavian» er fortsatt plassert på motorene, men det er nå i mørkegrått, for å gi tilstrekkelig kontrast til den lysegrå sølvfargen på skroget og spille sammen med SAS interiørfargeskjema.
  • Den skandinaviske arven ses også vist i de tre skandinaviske flaggene som har blitt oppdatert.

Se mer av det nye designet her.