Satser på taleføre kvinner

Konferanser innenfor kommunikasjons- og teknologifeltet er notorisk dårlige på å tilby kvinnelige foredragsholdere. Til Re:think-konferansen i mars blir kvinnene i flertall.

10428 939e3 original
10428 939e3 original

Re:Think ble første gang arrangert i oktober i fjor, en konferanse innen sosiale medier og beslektede emner som ble startet opp på initiativ fra Arnt Edvin Eriksen, kreativ leder i Creuna. Neste konferanse ut er 29. mars, og denne gangen har arrangørene satset på å få fram flere taleføre kvinner.

Teknologi versus kommunikasjon. Arnt Eriksen mener det er flere grunner til at kvinnene mangler på norske konferanser, men tror dette vil endres.

– Gulltaggen har fått mye kritikk for å ha en stor andel av mannlige foredragsholdere, og jeg tror det er helt naturlig når fokuset er på teknologi og ikke kommunikasjon. Når ny teknologi blir introdusert er det nesten alltid menn som tar den i bruk først, men det er kvinner som virkelig utnytter potensialet og kommuniserer gjennom teknologien. Dette har vært tilfelle med telefonen, mobiltelefonen og nå sosiale medier, sier Eriksen.

Opinionspåvirkere. Re:think-konferansen, som blir arrangert på Folketeateret i Oslo 29. mars, har foreløpig sikret seg Gini Dietrich (bildet), Maggie Fox og Valeria Maltoni, alle kvinner som til daglig påvirker opinionen gjennom sin kommunikasjon i sosiale medier.

– Vi har vært utrolig heldige som har fått Gini, Maggie og Valeria på plass i Oslo. Dette er damer med sterke meninger om kommunikasjon, markedsføring, kundeservice og sosiale medier, og jeg er brennsikker på at våre deltakere kommer til å lære utrolig mye på denne innholdsrike dagen, sier Eriksen.

De to siste foredragsholderne blir annonsert i løpet av januar.

Se programmet på www.rethinkkonferansen.no/program.