Schjærven-lærling vant NM i grafisk design

Etter en konkurranse over tre dager ble Emil Fabio Herrera Steinhov utropt til norgesmester i Grafisk Design.

53984 7cab7 original
53987 d9a10 original
53990 fb357 original

NM i grafisk design er en del av Yrkes-NM, en konkurranse for elever, lærlinger og fagarbeidere over hele landet som arrangeres av Worldskills Norge på vegne av utdanningsmyndighetene og bransjen. Felles for alle de yrkesfaglige konkurransene er at de er avgrenset til maksimal alder 21 år, og de bedømmes både på design og teknisk utførelse.

– NM i Grafisk Design var en spennende, utfordrende og lærerik konkurranse som gikk overraskende bra! Jeg var mer enn fornøyd med å vite at jeg i det hele tatt var kvalifisert til NM, så for meg var det helt surrealistisk å få gull, sier den unge norgesmesteren.

Emil Fabio Herrera Steinhov og de andre designer-spirene fikk tre forskjellige oppgaver over tre dager.

– Det var tre dager med intens jobbing og mye tidspress. Første dagen fikk vi i oppgave å designe en visuell profil for et filmproduksjonsselskap. Resten av dagene bestod av å bruke denne profilen til å lage diverse produkter, blant annet en kalender og en maskot.

I tillegg til mengden av produkter så ble det stilt høye krav både i tekniske spesifikasjoner og i design.

– Men jeg klarte heldigvis å holde hodet kaldt, puste med magen, tenke krispt og klart. Den praktiske opplæringen jeg har fått som lærling hos Schjærven Reklamebyrå og gjennom kurs fra Opplæringssenteret har absolutt mye å si. Teori er supert, men det er få ting som slår praksis. Så jeg vil takke begge for muligheten til å få god opplæring og tid til å bli med på NM, avslutter han.