Schwimmer gjør amerikansk «Little Britain»

«Friends»-stjernen David Schwimmer er en av regissørene som skal gjøre «Little Britain USA», en seks-episoders versjonering av kultkomiserien fra BBC.



Den sketsj-baserte serien skal dels skytes i Hollywood, hvor Schwimmer skal regissere, og dels i Nord-Carolina, der Michel Partrick Jann skal sitte i registolen, melder Variety.

Serien, som opprinnelig var et radioprogram hvis suksess tvang fram en TV-versjon, er hjertebarnet til de britiske komikerne Matt Lucas og David Walliams. Den amerikanske versjonen skal speile et samtids-USA, og har gjestestjerner som Rosie O'Donnel og Sting.

Schwimmer har tidligere regissert flere episoder av «Friends» og gjorde sin regidebut på spillefilm med komedien «Run Fatboy Run» i 2007.

Den amerikanske versjonen er skrevet av Lucas og Walliams, som også denne gang inntar hovedrollene. Mange av de samme rollefigurene kjent fra BBC-serien blir også å se i USA-versjonen, blant andre Daffyd «the only gay in the village» Thomas, Sebastian Love, Marjorie Dawes og tenåringsheksen Vicky Pollard.

«Little Britain USA» blir sendt på HBO til høsten.