Se den nye traileren til «Den 12. mann»

Harald Zwarts allerede mye omtalte, kommende film om Jan Baalsrud har fått en rykende fersk trailer.

86416 af223 original

– Dette er vår nye trailer som er lagt ut på Instagram og andre SoMe-plattformer, og den henvender seg primært til aldergruppen under 35 år, forteller Espen Horn, som er produsent på filmen sammen med Veslemøy Zwart Ruud og Aage Aaberget.

Espen Horn på settet (med briller og caps) med en gjeng statist-nazister.

Filmen handler om motstandsmannen Jan Baalsrud, legendarisk filmatisert gjennom Arne Skouens «Ni Liv», som ble nominert til Oscar i klassen for beste utenlandske film i 1957.

– Vi har gjennom research i Hamburg, Berlin, Oslo og Tromsø funnet ny og spennende informasjon om at det var en Sturmbanführer Stage som var sjef for Gestapo i Troms, som faktisk jaktet på Baalsrud. I tillegg har vi intervjuet gjenlevende av alle de som hjalp ham, som også er en ny dimensjon i filmen vår. Og så er selvfølgelig Jan Baalsruds flukt sentral i filmen, og her har vi også ved hjelp av forfatter Tore Haug funnet ny og spennende informasjon om hvor han gikk, og hvem som hjalp ham, forteller Horn.

Fersking i hovedrollen

Filmen ble spilt i Nord-Norge på Sommarøy, Lyngseidet, Øvrebygd og en liten del i Oslo. Hovedrollen Jan Baalsrud tolkes av Thomas Gullestad, mens protagonisten Kurt Stage av Jonathan Rhys Myers.

– Dette er Thomas’ første rolle som skuespiller og han ble godt coachet og regissert av Harald Zwart, samtidig som Jonathans profesjonelle tilstedeværelse også hjalp, forteller Horn.

De øvrige store rollene er Maria Blokkhus som Gudrun og Mads Sjøgård Pettersen som Marius.

Filmen har premiere 25 desember 2017.