Se Grand Prix-vinnerne fra Cannes Lions’ første dag

Cannes Lions: Amerikanske byråer vant tre Grand Prix første festivaldag, mens New Zealand, Spania og Storbritannia tok hver sin. De forente arabiske emirater vant spesialprisen Health Grand Prix for Good. Se jobbene her.

Coca cola

I Outdoor Lions deltok 2053 bidrag i konkurransen, hvorav to mottok Grand Prix. Den første gikk til spanske LOLA Mullenlowe for en kampanje for Magnum Ice Cream titulert «Find Your Summer», der jakten på en enslig solstråle var sentral.

Den andre gikk til «Adoptable by Pedigree» for Pedigree av Colenso BBDO i New Zealand, der man pimpet opp hundeadopsjonsannonser ved å bruke AI til å forvandle et foto av en hjemløs hund til et bilde med proft utseende.

I den gode, gammeldagse Print & Publishing-kategorien, som mottok 734 bidrag, var det «Recycle Me» for Coca-Cola av Ogilvy, New York som mottok Grand Prix. En kampanje der selskapet skrønsjet sine karakteristiske røde bokser for å lage nye deformerte logoer og fremme resirkulering.

I Audio & Radio, med 759 bidrag, ble Grand Prix delt ut til «The Misheard Version» for Specsavers av byrået Golin i London, der Rick Astleys udødelige «Never Gonna Give You Up» ble spilt inn med ny tekst for å overbevise folk om å melde seg på en gratis hørselstest.

I Health & Wellness, hvor 1252 bidrag deltok, gikk Grand Prix til «The Last Barf Bag» laget av FCB Chicago for Dramamine, en medisin mot kvalme. Den integrerte kampanjen besto blant annet av en 13-minutters dokumentar om hovedkonkurrenten, altså spyposen.

I Pharma Lions, hvor 232 arbeid deltok, gikk Grand Prix til «Magnetic Stories» for Siemens Healthineers av Area 23 New York. MR-produsenten skapte en serie barnebøker der skumle lyder fra MR-maskinen ble integrert, for å gjøre prosessen mindre skremmende for barna.

Lions Health og United Nations Foundation Grand Prix for Good gikk til Impact BBDO i De forente arabiske emirater for «Child Wedding Cards» for UN Women, en DM-kampanje der pakistanske lovgivende myndigheter ble invitert til barnebryllup med invitasjoner laget av barn.

G01 8029 01158 CHILD WEDDING CARDS