Sebastian Pandonis og Jakob Andresen vant Young Lions Film

De to unge kreatørene vant med en film laget for Flyktninghjelpen. Det er andre år på rad at Pandonis er del av vinnerteamet i konkurransen.

IMG 2249 kopi
Sebastian Pandonis og Jakob August Andresen. Foto: Stine Østby
IMG 2254 kopi
Jakob August Andresen og Sebastian Pandonis. Foto: Stine Østby

Fredag kveld ble prisen for Young Lions Film delt ut under Gullblyanten 2022, og det var filmen «Regular Donor», laget av Sebastian Pandonis (Anorak) og Jakob August Andresen (Anti), som gikk til topps.

I Young Lions blir unge profesjonelle i syv forskjellige kategorier invitert til å konkurrere om å bli med på Young Lions i Cannes i juni. Det er Flyktninghjelpen (NRC) som sto bak briefen i den norske delen av konkurransen, og det er Kreativt Forum som har vært ansvarlig Film-kategorien.

Enkel og elegant

Ifølge juryen var det et klart skille mellom «bra» og «best» blant kandidatene:

«Young Lions skal vise frem det beste vi har av unge kreatører i bransjen vår. Og heldigvis for bransjen er det en del av dem. Med 48 timer til rådighet har teamene kommet opp med både veltenkte ideer og overraskende velproduserte filmer. Men det var samtidig et skille mellom veldig bra og best – Ideen og innsikten var enkel og elegant, og fikk oss alle til å kjenne på hvor heldige vi tross alt er. Og det at filmen ser så fin ut at den kunne gått rett på tv er en utrolig bonus. Gratulerer til Regular Donor!»

I fjorårets Gullblyanten var det Sebastian Pandonis og Jakob Steinmo (begge Anorak) som vant samme prisen, da med en jobb for Mental Helse Ungdom.