Seks nordmenn i årets Cannes Lions-jury

To norske byråfolk reiser til Cannes for å juryere, mens fire gjør jobben hjemmefra.

89462 7cbf9 original
Foto: Getty Images

De to nordmennene som skal delta som jurymedlemmer i Cannes Lions under selve festivaluka i juni har design som ekspertise:

  • Cathrine Movold, tidligere designdirektør i Making Waves som nå driver sitt eget selskap, Cathazaki New Digital Products and Services. Hun skal tjenestegjøre i juryen for Digital Craft.
  • Per Ivar Selvaag har tidligere vært sjefsdesigner i Peugeuot, designspesialist i BMW og produktutviklet hos Ford, og driver nå selskapet Montaag Design, med hovedkontorer i Berkeley i California og avdelinger i Stavanger og Oslo. Han skal juryere i kategorien Product Design.

Moholt sier at hun erfaringsmessig vet at det å diskutere i juryen er svært lærerikt.

– Jeg gleder meg veldig mye til å delta i Digital Craft-juryen, i det som er i ferd med å posisjonere seg som Europas største digitale happening. Jeg har høye forventninger til spennende faglige diskusjoner med høy temperatur, sier Cathrine Movold.

Cannes ikke

De fire som skal juryere Cannes Lions hjemmefra (shortlist-jury) er Alexander Gjersøe (SMFB) i Direct, Ester Hjellum (TRY) i Branded Experience, Sindre Beyer (TRY) i PR og Marie-Louise Alvær (PHD) i Media.

Det er andre gang Gjersøe deltar som jurymedlem i Cannes. Han tjenestegjorde i Direct også i 2008. Ester Hjellum deltok i film- og print-juryen i Cannes Lions' «lillebror» Eurobest i slutten av november i fjor.

Ifølge Cannes-representant Espen Strand Henriksen var Norge kun én ranking-plass fra å få et jurymedlem i filmkategorien.

Cannes Lions foregår 18.-22. juni