Sensurerer dramareklame

En annonse for det britiske ungdomsdramaet «Skins» har blitt forbudt av reklamevaktbikkja ASA (Advertising Standards Authority), som mener den oppfordrer til sex blant mindreårige.

9110 86cee original

Annonsen for TV-serien på Channel 4 ble sensurert etter 28 klager på annonsens «orgieliknende scener», som mange mente var støtende og upassende for barn.

Annsonsekampanjen består av to annonser, som til sammen fikkk 42 klager. Ifølge ASA var annonsen upassende fordi «det implisitt følger at en orgie finner sted.»
– Vi konluderte at plakaten risikerte å støte mange mennesker dypt, samt at den er upassende i et medium der den risikere å bli sett av barn, uttaler en talsperson for ASA til The Guardian.

Klageglade briter ASA tilbakviste imidlertid en håndfull klager på den andre annonsen, et overfra-og-ned bilde av en av rollefigurene som ligger i badekaret stirrende oppover, som om han var død.

Til sitt forsvar sier Channet 4 at Skins er en «følelsesmessig intens og realistisk skildring» av unge voksne i Bristol, og legger til at rollefigurene «ofte har en fest-livstil», men at serien «tydelig viste konsekvensene av hedonistisk og ansvarsløs oppførsel.»

Kringkasteren la også til at seriens andre sesong er mørkere enn den første, hvor rollefigurene er nødt til å møte konsekvensene som følge av tidligere livsstil, og at kampanjen skulle speile dette.