Sensurert!

Et glimt av mindreårige nakne jenter i Reaktor IDs reklamefilm for fotofestivalen Nordic Light ble for sterkt for ledelsen i Trondheim kino. Middelaldersk, tordner kunstnerisk leder Morten Krogvold.

6459 94376 original

I kommunikasjonen for Nordic Light, fotofestivalen i Kristiansund, brukes det blant mye annet bilder av den amerikanske fotografen Jack Sturges, der han har avbildet jenter i forskjellige aldre, alle nakne.

Kunst av verdensformat
Det var meningen at Trondheim kino skulle vise filmen, men de fikk kalde føtter da de så det ferdige resultatet med bilder av poserende nakne mindreårige piker. Morten Krogvold, som er kunsnerisk leder for festivalen, raser mot beslutningen.
– Vi er i ferd med å få amerikanske eller middelalderske tilstander. Hadde det vært noe pornografisk over disse bildene, så hadde jeg skjønt det, men dette er kunst av verdensformat, sier Krogvold til Dagbladet.

Ullen grunn Kinosjef i Trondheim, Egil Akselsen, grunngir sensuren av reklamefilmen Truth slik:
– Uten bildene av jentene, ville det selvsagt vært en annen vurdering, men jeg reagerer på hele stemningen i filmen. Den virker noe ullen, sier kinosjefen til Dagbladet.

Kampanjen, som også inkluderer en plakater og annonser, er kreert av Reaktor ID. Filmen er utviklet i samarbeid med Filmhuset og The End.

Les mer om festivalen her.