Sheriff blir Wemake

Sheriff Film Company melder at de etter tre års utvikling og ny arbeidsmetodikk har fått vind i seilene og økonomisk vekst. Nå skifter selskapet navn til Wemake Film.

94406 a9eeb original
På bildet: Kygo, Nicholas Osborne, Eivind Sæther og Molly.

Fra å være et miljø kjent for content-produksjon, har Wemake i løpet av de tre siste årene videreutviklet konseptet og skal i dag være rustet for å ta opp kampen med de store tradisjonelle produksjonsmiljøene. Med blant annet de drevne regissørene Nic&Sune på eiersiden, satser selskapet nå bredere, med et tilbud både innen drama og feature, reklamefilm og innholdsproduksjoner.

Ifølge Wemake handler det om en egen og unik arbeidsmetodikk.

− Vi jobber alltid som en kreativ familie, og i alle prosjekter møtes våre regissører i prosessen for å gi kreative og faglige bidrag. Selv om produksjonene kan være ganske ulike jobber vi likt. Ideer blir bedre når flere hoder tenker sammen, og utfordrer hverandre. Det gir et større idétilfang og en fin dynamikk mellom ungdommelig energi og solid erfaring. Vi merker allerede at det skaper en helt spesiell kultur, som gir morsommere prosesser og bedre filmer, sier daglig leder Eivind Sæther i Wemake.

Rom for gode idéer

Wemake har etablert et eget regirom, hvor alle regissørene samles og engasjerer seg i de til enhver tid pågående prosjektene. − Å regissere reklamefilm er som oftest et ensomt arbeid. I korte, konsentrerte perioder sitter regissører alene og jobber kreativt. Vi savner et miljø hvor tanker og idéer får resonans og utvikles i samspill med andre regissører. Det har vært viktig for å skape dette rommet, både fysisk og i arbeidsprosessen, sier regissørene Nic&Sune.

Rigget for vekst

I dag teller selskapet 15 personer. Med nytt fokus og satsningsområder var en reposisjonering også naturlig. Det er designbyrået Bleed har bistått med dette arbeidet. − Det var viktig for oss at nytt navn og visuell profil gjenspeiler vårt nye fokus, og den lekne, upretensiøse kulturen i det kreative felleskapet. Vi føler dette har blitt veldig godt mottatt, og at vi nå har et riktig utgangspunkt for å ta nye steg, og vokse ytterligere, sier Sæther.

Wemake representerer regissørene Nic&Sune, Andre Øvredal, Erik Richter-Strand, Anita Aamodt Enersen, Martin Rodahl, Alexander Halvorsen, Henrik Zwart og Philip Berger.

Les mer om Wemake og se de siste arbeidene her.