Shortlist-bonanza for TRY Apt i Cresta Awards

28. september kåres årets Cresta-vinnere. Den datoen blir det mange neglebiter-øyeblikk for TRY Apt, som med sine tolv shortlist-jobber er det best representerte norske selskapet i kåringen.

Kf cresta awards images 1x
Kreativ leder Nicklas Hellborg og daglig leder Trine Harnes er strålende fornøyd med selskapets store fangst av shortlistplasseringer i Cresta Awards.

2020 er det første året der TRY-husets byrå for design og creative tech deltar i Cresta. Kreativ leder Nicklas Hellborg forteller at han er svært ydmyk og takknemlig over juryens respons.

– I og med at TRY Apt aldri har deltatt i Cresta tidligere, visste vi heller ikke helt hva vi kunne forvente. Dette er en kåring der ledende kreatører fra hele verden vurderer den kreative kvaliteten på innsendte bidrag. Når TRY Apt får hele tolv shortlister, inkludert fire for håndverk, tar jeg det derfor som en fin bekreftelse på at vi er tverrfaglig sterke og virkelig har noe å gjøre i det gode selskap.

En lilleputt i den store sammenhengen

Fordi selv om TRY Apt er av en viss størrelse i norsk sammenheng, påpeker Hellborg at TRY Apt er som en lilleputt å regne når man sammenligner med de store internasjonale byråene som deltar.

– Tre av shortlistene våre, «Nobel Peace Center», «Seafood From Norway» og «World Science Festival» har samtidig et internasjonalt publikum. Det er viktig at vi etterlater et solid kreativt avtrykk når vi beveger oss utaskjærs. Shortlistingen av jobbene våre viser at vi lykkes med det.

Daglig leder Trine Harnes er ekstra fornøyd med at alle TRY Apts tre tjenesteområder er godt representert på shortlisten.

– Budskapet juryen sender er at vi jobber godt og stabilt med design, animasjon og kreativ bruk av teknologi. Vi holder en høy standard på alt vi gjør, slik at løsningene blir nyskapende og legges merke til. Dét er en kjempestor fjær i hatten til alle våre dyktige ansatte, uansett hvor mange av jobbene på shortlist som ender opp som edelt metall.

Kf cresta awards images 7
Kf cresta awards images 6
Kf cresta awards images 5
Kf cresta awards images 4
Kf cresta awards images 3
Kf cresta awards images 2

21 norske bidrag på shortlist

På Crestas shortlister og der finner vi 21 norske bidrag. TRY-huset står for hele 18 av dem, der 12 av dem går til TRY Apt fordelt mellom Nobels fredssenter, Seafood From Norway, Bergans, Statsskog, designkonferansen «Long story sh–rt» og World Science Festival. De øvrige plasseringene til TRY er fordelt mellom KK, Røde Kors og DNB.

De to andre nominerte norske byråene er Tante Randi med Folkeautomaten og Hausmann med med to shortlister for Unicef.