Sinna Vuitton

I et forsøk på å øke oppmerksomheten rundt folkemordet i Darfur, «pimpet» kunstneren Nadia Plesner et sultende barn med en liten hund og en Louis Vuitton-veske på armen. Det likte veskegiganten dårlig.

7284 35965 original
7285 cb38a original

Den danske kunstneren Nadia Plesner, som til daglig studerer kunst i Amsterdam, er også en del av den idealistiske gruppen «Designers for Darfur». Designerne og kunstnerne som er med i gruppen gir med jevne mellomrom bort inntektene fra enkelte av kunstverkene sine til ofrene i Darfur.

Med sitt verk «Simple Living» ønsket Nadia Plesner å sette søkelys på et mediebilde hun opplever som veldig skjevt. Spesielt følte hun at saker om Paris Hilton ble prioritert voldsomt, mens fokuset på de rammede barna i Darfur måtte vike for den glamorøse Hollywood-prinsessen. Av den grunn malte hun et nakent barn for anledningen «pimpet» med to av frøken Hiltons fremste varemerker. En rosakledd minihund i den ene hånden, og en Louis Vuitton-veske i den andre. Bildet ble trykket på T-skjorter og solgt for 35 euro per stk.

Louis Vuitton er derimot ikke spesielt begeistret for at et av de mest kjente produktene deres blir brukt i denne sammenhengen og har derfor bestemt seg for å saksøke Plesner. Plesners advokater mener derimot på sin side at verket er beskyttet av lover som parodi og satire.

Foreløpig har det blitt solgt 4000 T-skjorter med det Vuitton-dekorerte barnet. Alle pengene har i sin helhet gått til å hjelpe ofrene i Darfur.

Se mer av Nadia Plesners arbeider her.