Siste dag på jobb for Sol

Daglig leder i Kreativt Forum, Sol M Olving, går av med pensjon i dag.

8775 e4901 original

Reklamebransjes førstedame går av med pensjon i dag. Ikke nok med at hun har sin siste arbeidsdag: Hun har også bursdag.

Olving over i pensjonistenes rekker etter et helt arbeidsliv i reklamebransjen. Hun begynte 1971, først som lett-rødmende ung assistent, 26 år gammel. Men hun steg raskt i gradene og ble konsulent. Store deler av arbeidslivet ble tilbrakt i Ogilvy, før hun tok over som leder for Reklamebyråforeningen i 1997. Hun ble sjef i Kreativt Forum etter fusjonen med Reklamebyråforeningen i 2002.

– Det har vært et fantastisk eventyr å jobbe i denne bransjen hele livet, helt fra 70-tallet og fram til i dag. Veldig mye er forandret, men også mye er likt, sier Olving.

På hvilken måte?

– Byråene taper fortsatt store summer på byråkonkurranser, og vi klarer åpenbart aldri å bli enige om å ikke gi bort det vi lever av.

Men alt er vel ikke bare sorgen?

– På ingen måte. Bransjen har klart å beholde og viderutvikle sine kreative evner på stadige nye områder. Kreativt Forum er den eneste organisasjonen som hegner om det kreative, og det må den fortsette med. Den kreative bransjen har en gudbenådet evne til å bruke kreativitet på nær sagt alle områder: Strategi, produktutviklinger og løsninger. Jeg er íkke engstelig for fremtiden så langt bransjen fortsatt evner å synliggjøre sine verdier.

Hva skal du gjøre nå?

– Det blir nok umulig å bryte kontakten totalt, men det er nok en viss risiko for at jeg i min nyervervede status kommer til å reise mye!

I ettermiddag møtes kjente og kjære hos Kreativt Forum i Fredensborgveien for å Olving vise sin respekt, feire og ønske henne lykke til videre i livet som pensjonist.

På bildet: Eks-Gullblyantgeneral Kristian Bye og Sol M. Olving. Arkivfoto: Tor Lie.