Skal bli store på Apps

Voyage Digital Agency starter opp søsterselskapet Apps, som skal tilby programmer til Apples iPhone samt telefoner som går på Googles Android-operativsystem. Selskapet tilbyr allerede nå mobilversjonen av yr.no.

5233 209ff original

En applikasjon («app») er et lite program som ligger lagret på mobilen. Selskapet Apps springer ut fra det heldigitale byrået Voyage, som Sveinung Totland startet opp januar 2008. Tidligere har Totland startet opp og drevet SLB Interaktive og ScreenPlay.
– Med mobilene iPhone og Android ser jeg nå tilsvarende drivere som webbransjen opplevde på slutten av 90-tallet, men nå med et internasjonalt tilsnitt. Apple og Google har med sine mobile plattformer lagt grunnlaget for en aldri så liten revolusjon som parkerer WAP-teknologien i skuffen der den hører hjemme, uttaler Totland.

Gaselledrømmer Med AppStore er det likegyldig om kunden er i Bergen eller Tokyo, Apps vil ha de samme kostnader og inntekter per salg. Fokuset da blir å utvikle applikasjoner med potensial på verdensbasis. Hittil er det solgt 22 millioner iPhoner, og over 10.000 forskjellige applikasjoner tilbys nå gjennom Apples App Store.
– Om vi er så heldig å treffe planken kan dette så absolutt bli en gaselle, sier Totland, som går inn i rollen som arbeidende styreformann i selskapet.

Med seg på laget har Voyage fått med seg Kyrre Wathne, også han en veteran i webbransjen. Apps etablerer kontorer i både Trondheim og Oslo.
– Målet vårt med selskapet er å bygge et sterkt miljø både på forretningsutvikling og utvikling. På lik linje med norske Opera og Think ønsker vi å tenke stort og anderledes. Vi skal strekke oss, og vi skal strekke oss langt, sier Totland.

Apps er allerede i gang med å utvikle en applikasjon for YR.no som skal lanseres i løpet av tre uker.
– Et perfekt case for å få frem hvordan store mengder værdata kan tas inn i en applikasjon og bindes opp mot geolokasjon. YR kommer til å bli en perfekt brukeropplevelse på iPhone, avslutter Totland.