Skal bygge «en ekspedisjon til fortiden» i gammelt kirkerom

Det oslobaserte utstillingsselskapet Expology har vunnet konkurransen om å utvikle «Bibliarium», et unikt formidlings- og opplevelsessenter som skal etableres i historiske Sct. Andreas Kirke i København.

Expology Bibliarium visualisering 01
Visualisering av Bibliarium. Illustrasjon: Expology

«Bibliarium» skal bli et enestående formidlings- og opplevelsessenter i Sct. Andreas Kirke i København. Expologys konsept bruker sammenfletting av historiefortelling, læringsspill, scenografi og teknologi til å skape en omsluttende interaktiv opplevelse.

De besøkende reiser tilbake i tid og utforsker menneskehetens evige temaer, som vennskap, kjærlighet, hat, misunnelse og håp, med Bibelens fortellinger som bakteppe. Ved hjelp av lekent design og avansert teknologi skal Bibliarium utforske hvilken betydning disse eldgamle fortellingene har for samtidskulturen.

Deltakerne skal få en personlig og felles opplevelse av hvordan universelle temar og fortellinger er like aktuelle i dag som de var for 2000 år siden. Ifølge Expology reflekterer denne tilnærmingen selskapets tro på at læring er mest effektiv når deltakerne kjenner på eierskap og engasjement, og dessuten har det gøy.

Expology Bibliarium visualisering 02
Expology Bibliarium visualisering 03
Expology Bibliarium visualisering 04
Expology Bibliarium visualisering 08

En ekspedisjon til fortiden med relevans for i dag

Opplevelsen er rettet mot skoleklasser og konfirmanter, men skal også appellere til et bredt spekter av besøkende i alle aldre.

– Vår erfaring med tidligere prosjekt har vist oss verdien av å gi deltakerne muligheten til å velge og uttrykke sitt eget synspunkt, sier Kari Gjetrang, administrerende direktør i Expology.

– Vi ønsker at «Bibliarium» skal være en opplevelse der unge mennesker føler seg tatt på alvor og inspirert til å utforske livets komplekse utfordringer gjennom en ny linse, med Bibelens historier som en relatert kontekst. Vår visjon er at de unge skal kunne gå ut av et besøk med følelsen av å kunne snakke om og sette ord på vanskelige temaer, sier Gjetrang.

Som totalleverandør har Expology ansvar for realisering av «Bibliarium»-prosjektet fra A til Å. Prosjektet starter umiddelbart og forventes å åpne i slutten av 2024.