Skal konkurrere i Young Lions Design

Kristina Nyjordet, designer i Creuna og Sofie Platou, designer i Snøhetta skal delta i Young Lions Design i sommer.

74725 d940a original
Kristina Nyjordet og Sofie Platou. Foto: Fredrik Stabenfeldt

Young Lions Design ble lansert i 2012 og er en forholdsvis ny kategori i festivalens 63 år lange historie. Konkurransen er bygget opp rundt en brief som teamene kun har 24 timer på å løse.

Det er Grafill med samarbeidspartnere som sender duoen nedover, og i år er det altså teamet Kristina Nyjordet (25) og Sofie Platou (27) som skal prøve lykken.

Nyjordet kommer fra Mo i Rana, har studert ved Høyskolen Kristiania i Trondheim og har en bachelorgrad fra RMIT University i Melbourne. Hun har vært innom både Anti og Snøhetta, og har vært halvannet år som designer hos Creuna.

Sofie Platou er vokst opp på Bærums Verk og har gått grafisk design på Westerdals. Hun har bakgrunn fra Anti og jobber nå i Snøhetta.

Liknende bakgrunn, ulik erfaring

– En styrke ved oss som team er at vi har relativt lik bakgrunn, samtidig som vi har opparbeidet oss mye ulik erfaring, noe vi absolutt tror kan være en fordel. Kristina med digital kompetanse og Sofie med design i 3D og rom. Vi har begge jobbet i store byråer hvor vi har fått erfaring med å levere høy kvalitet samt å jobbe effektivt under press. For oss er den konseptuelle delen av en designprosess svært viktig og vi brenner begge for gode, smarte konsepter og tydelige designløsninger, forteller de til Grafill.no.

I fjor ble Norge representert i samme kategori av Ida Louise Andersen (da WeOslo, nå SDG) og Sunniva Grolid (ELLE mELLE), som endte opp med å vinne gullet. Du kan se vinnerarbeidet deres her.