Skal lage «Ghost in the Shell»

Dreamworks har sikret seg rettighetene til den japanske mangaserien «Ghost in the Shell», og planlegger å skreddersy den futuristiske krimfortellingen som en helaftens spillefilm i 3-D.

9352 21665 original

«Ghost in the Shell», kreert av Masamune Shirow, ble først publisert som mangategneserie i 1989. Senere har det kommet ytterligere tre seriemagasiner, tre animerte filmer, én animert TV-serie og tre videospill. Den siste spillefilmen, «Ghost in the Shell 2: Innocence» ble sluppet i USA via Dreamworks i 2004. Traileren til denne kan du se i mediaspilleren.

Mangafortellingen handler om opplevelsene til et medlem av en fordekt kommandogruppe innen det japanske statlige systemet som spesialiserer seg på kampen mot teknologirelatert kriminalitet.

Produksjonen, som altså ikke blir animert, men med ekte skuespillere og film, skal gjøres av Avi Arad, Ari Arad og Steven Paul hos Seaside Entertainment, mens Jamie Moss skal skrive manus, ifølge Variety. Avi Arad har spesialisert seg på å overføre tegneserier til film, og han har produsert filmer som alle «Spider-Man»-adapsjonene, de tre «X-Men»-filmene, begge «Fantastic Four»-filmene og de kommende «Iron Man» (se Dagens Dose) og «The Incredible Hulk».

Spielberg er fan Universal og Sony ville også ha kloa i «Ghost in a Shell», men Steven Spielberg er tilhenger av serien og gjorde sitt for at studioet skulle få rettighetene.
– Det er en av mine favorittfortellinger. Det er en sjanger som har ankommet våre bredder, og vi hilser den entusiastisk velkommen her hos Dreamworks, sier Spielberg til Variety.