Skaper fremtidens valglokale

Statens Designkonkurranse 2008 er avgjort, og vinneren gir en oppskrift på hvordan forvandle svette gymsaler og forsamlingshus til tiltalende og effektive valglokaler.

7343 3562e original

Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) med Magnhild Meltveit Kleppa i spissen har, i samarbeid med stiftelsen Norsk Form, arrangert designkonkurranse for norske profesjonelle designere. Målet for konkurransen har vært å utvikle fremtidens valglokaler og valgmateriell.

Blanke Ark Vinneren av konkurransen ble kåret på Design og Arkitektursenteret DogA torsdag 9.oktober, og bidraget «Blanke Ark», utført av et designkollektiv bestående av Blueroom designstudio, Kadabra produktdesign og Innovativoli industridesign, vant premien på kr 150 000,- og påfølgende designprosjekt for å videreutvikle konseptet.

Ifølge designerne har konkurransen dreid seg om viktige aspekter som funksjonalitet og tilgjengelighet. De har lagt stor vekt på at flest mulig skal kunne, og ønske å benytte sin stemmerett i fremtidens valglokale.

Demokratisk prosess For å komme frem til vinnerkonseptet har designerne benyttet seg av demokratiske metoder, og latt ulike brukere få delta og bidra i utviklingsprosessen, gjennom blant annet intervjuer og blogg.

Designkollektivet ser nå frem til å samarbeide videre i prosessen med å utvikle og formgi et system som kan benyttes i pilotprosjektet, som er planlagt for ni kommuner til Stortingsvalget i 2009.

Last ned hele designløsningen under.

952800dd-6d6a-4d28-a8df-fa5ea87199f9.pdf