Skreddersydd BIT-konsept i Akersgata

BIT-kjeden hegner om sitt «anti-kjede-image» ved å åpne BIT Union i Akersgata.

70279 67bab original
70282 8fd90 original
70285 5fffc original
70294 35635 original
70297 f796a original
70300 d5e49 original

BIT Union har åpnet i Entras nye kontorbygg i Akersgata 36, og er en utvidelse av BIT-kjeden, hurtigmatkonseptet som startet i 1998, og som serverer salater, baguetter og annet kvalitetsbakverk. Dette er altså første avdeling av BIT Union, og i pressemeldingen de har sent ut forteller det at hensikten med avdelingen er å «demonstrere selskapets sterke engasjement for håndverk og design».

BIT Union er utviklet av BIT og Maverick Concepts i samarbeid med designbyrået Montaag og Interiørverkstedet.

Dette sier kjeden selv om avdelingen i Akersgata 36: «Et detaljorientert design og layout som både er hensiktsmessig og organisk, og som skaper en interessant spenning mellom det klassiske og det moderne».

– På mange måter har BIT alltid vært en «anti-kjede», og vi ville forsterke denne auraen i deres nye konsept, sier Morten Kristiansen, parter i Maverick Concepts.

– BIT Union vil utgjøre en reell kontrast til homogeniseringen av det urbane landskapet som oppstår når kjede-restauranter tar over med sin standariserte estetikk, slår han fast.

Restauranten preges av materialer og overflater som marmor, lær, messing, treverk, keramikk og Corian.

Maverick Concepts, som har jobbet med BIT-kjeden i alle år, består av Axel Hartvig-Larsen og Morten Kristiansen. Avdeling nr. 2 av BIT Union åpner på Oslo Lufthavn Gardermoen senere i år.