Slik blir 2017 – ifølge Daughter

Hva kan vi vente oss i året som kommer? Det lille, kvinneorienterte reklamebyrået Daughter har sett inn i krystallkulen og gir deg svar.

81795 5bbfd original
81798 d9b9a original
81801 bcaa2 original

Kvinnene i kommunikasjonsbyrået Daughter har utviklet en trendrapport som tar for seg hvilke trender som kommer til å prege markedsføringen rettet mot kvinner i 2017.

Modellen Winnie Harlow, som har hudsykdommen Vitiligo, har gjort seg bemerket internasjonalt med sitt karakteristiske utseende. Hun har de siste årene prydet forsidene til magasiner som Marie Claire og Elle. Bruk av utradisjonelle modeller er en av trendene som stadig gjør seg mer gjeldene på det internasjonale markedet. I fjor kom bladet Covergirl med sin første coverboy. Flere og flere merkevarer benytter seg av modeller med kvaliteter som er lite tradisjonelle i moteverdenen, både når det kommer til kropp, størrelse, hudfarge og kjønn. Ifølge byråets trendrapport for 2017, er utypiske modeller noe vi kommer til å se mer av i året som kommer:

Martine Huth, AD og partner i Daughter

– Dette er en trend Daughter håper aktører i Norge vil benytte seg av i større grad enn i dag. Å sette tradisjonelle modeller side om side med utradisjonelle modeller, som på ulike måter måte skiller seg kroppslig fra det dominerende åpner i for et motebilde som flere kan identifisere seg med, sier Martine Huth i Daughter.

Ifølge rapporten vil året også by på endringer i blogg-verdenen. De såkalte Do it yourself-bloggene, som tar for seg dekorative og morsomme løsninger på interiør, klær og hjem, må i 2017 vike til fordel for Fix it yourself-bloggen. Kort fortalt: kvinner gjør det sjæl.

– Det er ikke lenger slik at ulike kjønn har ulike oppgaver. Ordet handy er ikke forbeholdt menn, og handywoman kommer til å mikse det praktiske med det estetiske, og være en selvdreven husholder på alle områder. Dette er en trend som merkevarene innenfor bygg, elektro og VVS kan dra fordel av med kvinner som en egen målgruppe, sier Huth.

Les hele rapporten her.