Sliten, men like blid etter jurytjeneste

Cannes Lions: Karin Lund hadde både gruet og gledet seg til den betydelige juryjobben i Direct. Det eneste hun angrer på er at hun grudde seg.

13113 d6fe9 original

Mot normalt. Det satt to nordmenn i Direct, noe som ikke er helt normalt. Årsaken er at Erik Ingvoldstad jobber i et annet kontinent og representerte Singapore. Den drevne eksilnordmannen gjorde juryopplevelsen hakket mindre skremmende for Lund i det de møttes på flyplassen.

Den største juryen. Siden tirsdag forrige uke har Lund sittet som jurymedlem i kategorien Direct, som består av hele 26 underkategorier, der 29 mennesker gikk gjennom 100 jobber per dag i grupper som rulerte.

Hvordan har det vært å sitte i juryen?
– Det har vært veldig slitsom, men utrolig gøy. De andre jurymedlemmene var alle veldig hyggelige folk. Jeg har respekt for Cannes, men det har gått kjempefint. Den største utfordringen har vært språket, kan Lund fortelle.

– Jeg brukte mye energi på å dekode alt som ble sagt i presentasjonsfilmene som gikk i et høyt tempo, men så begynte jeg å bli vant til det.

Juryen skal i tillegg til å juryere etter kriteriene kreativitet, stategi og utførelse ha i bakhodet at de oppgitte resultatene fra kampanjen skal telle 30 prosent.

Norge har en jobb å gjøre. Lund kan fortelle at kvaliteten på informasjonsfilmene er vesentlig for om jobben kommer videre eller ei. Norske byråer bør ha fokus på at ideen er lett å forstå, og filmen bør være lest inn på engelsk tipser hun.

Mye gråstein. Det var mange dårlige jobber blant de 1441 innendte, og ADen måtte spørre seg om samtlige av disse trodde kunne vinne med enkelte jobber.
Men med rekord i antall løver utdelt i kategorien har det tydeligvis vært noen diamanter også.
– De jobbene som endte med løver er fine jobber som skilte seg ut tidlig, og da var juryen enige. Lenger ut i bunken ble det flere diskusjoner, og det er utrolig ulikt hva folk liker.

Skal sende inn mer til neste år. ADen har som andre norske jurymedlemmer funnet ut i ettertid at byrået kunne sendt inn betydelig flere jobber i denne forholdsvis åpne kategorien der alt får plass.

– Der har arrangøren en jobb å gjøre å gjøre, for det var var mange jobber som var innsendt i feil kategori, og som kunne nådd høyt opp i noe annet. Men hvis det er juryens jobb å flytte, må vi i så fall gjøre det med alle.

Hadde de gjort dette på nytt om du ble spurt?
– Ja, men jeg hadde nok ønsket ett års pause, smiler en sliten Lund.