Slo seg selv konkurs

Arne & Carlos har slått seg selv konkurs etter en krangel med sin lokale investor i Valdres.

9274 33851 original

Den norsk-svenske designerduoen, som driver sin virksomhet 683 meter over havet fra en nedlagt jernbanestasjon, har hatt økonomisk drahjelp fra forsikringsselskapet Valdres Gjensidige Brannkasse, som har gitt kapitalinnskudd og lån til selskapet 683 m.o.h.

Men klesdesignerne stoppet nylig samarbeidet og gikk selv til skifteretten. Bakgrunnen er ifølge bostyrer at det mangler midler for fortsatt drift i selskapet der Brannkassen både er panthaver og deleier, melder Dagens Næringsliv.

Carlos Zachrison har tidligere gått hardt ut mot tidligere daglig leder Anna-Maija Isachsen og det lokale forsikringsselskapet.
– Vi mener daglig leder og Gjensidige gjennomførte mange økonomiske transaksjoner som vi ikke kunne stå inne for. Vi ble i praksis fratatt styringen over eget selskap, har Zachrison uttalt til avisen Valdres.

Duoen har sagt opp sine stillinger i selskapet 683 m.o.h. og de skiftet samtidig navn på selskapet fra Arne & Carlos AS. Dette provoserer daglig leder i Valdres Gjensidige Brannkasse, Arne Karbø-Erichsen.
– De har tydeligvis lagt et løp der navnet Arne & Carlos ikke skal bli trukket inn i dette. Det som er litt sjokkerende er at de snakker om å bli overkjørt. Hvordan kan man bli overkjørt når man har 67 prosent av aksjene? Alle avgjørelser har vært oppe i styremøter. De kunne jo da med sin makt, si at «dette går vi ikke for» på et langt tidligere tidspunkt, sier han til Dagens Næringsliv.

Forsikringselskapet, som er eneste kreditor, taper ifølge Kårbø-Erichsen «millionbeløp». Designduoens andre selskap, Arne & Carlos Design Da, blir ikke berørt av konkursen.