Snakkesalige damer leder Gullblyanten

De har bablet seg gjennom podcast etter podcast de siste årene. Nå har Fanny Vaager og Kristin Jess Rodin fått oppgaven med å snakke oss gjennom Gullblyanten.

81882 fa108 original
Kristin Jess Rodin og Fanny Vaager skal lede Gullblyanten 3. mars. Foto: Anne Valeur

Fanny Vaager og Kristin Jess Rodin tar over konferansierjobben etter Per Kristian Voss Halvorsen (Anti) og Alexander Gjersøe (SMFB), som takker av etter å ha ledet Gullblyanten de siste tre årene.

Konkurransen har vekslet mellom å bruke folk fra bransjen og kjente fjes fra film, TV og underholdning. I år har det blitt en fin blandings: Fanny Vaager er tekstforfatter i Saatchi & Saatchi og podcast-personlighet i «Dustene», som hun gjør sammen med Hasse Hope og Magnus Devold. Kristin Jess Rodin er improvisatør og skuespiller, kjent fra programmer som «Løvebakken» og «Unge lovende», og filmen «Å begrave en hund». Hun bruker mye av tiden sin på improvisasjonsteatret Det andre teatret, og ikke minst podcasten «Kort Applaus» sammen med Caroline Johansen.

Å hoppe etter Hope

Fanny svarer bekreftende på spørsmålet om de har store sko å fylle etter de foregående konferansierenes hattrick på Gullblyant-scenen.

– Det har virkelig funket bra de siste årene. Derfor har vi bestemt oss for at vi heller skal måles mot Hasse Hope og Erik Solbakken, som ledet showet i 2013. Da blir det litt enklere å forestille seg at det kan gå bra, ettersom de dreit seg så loddrett ut.

Nåvel, virkelig redselsfullt ille var det ikke, men det høres jo ut som en vass strategi. Hva kan vi ellers vente oss av årets programledere?

– Fra starten av har planen alltid gått ut på å brenne broer og harselere med alle i salen. Det tror vi kommer til å gå bra, fortsetter hun.

– Men samtidig er agendaen å flyte på sjarmen, slik at alle uansett ender opp med å elske oss, supplerer Kristin.

Fanny understreker at anledningen er såpass høytidelig at de må forberede seg godt på forhånd.

– Gullblyanten er den konkurransen alle virkelig bryr seg om å vinne, og det er veldig kult at vi får lov til å lede forestillingen. Jeg har aldri vunnet, så jeg får heller starte i feil ende. I podcasten min har vi aldri noen plan, men vi skal nok være litt mer forberedt til Gullblyanten.

En slags kvinne-milepæl

Det blir jo gøyalt for folket i salen å bli ledet av to kvinner. Det har ikke skjedd tidligere, hvert fall ikke i moderne tid.

– Det blir sikker forvirrende for mange at det er så mange kvinner på scenen, men det kan vi leve med, sier Fanny.

– Vi er først og fremst kvinner, dernest programledere!, understreker Kristin.

Har dere en oppfordring til publikum?

– Vær stille, pynt dere.

Dere vet hvem som alltid bråker mest? Det er de som produserer podcastene deres, Både Og Radiobyrå.

– De får pent oppføre seg i år. Vi sitter på enorme mengder personlig informasjon om dem.

***

Siste frist til å melde på jobber i Gullblyanten er 26. januar. Fristen for billettkjøp er 14. februar. Prisutdelingen foregår 3. mars på Radisson Blu Plaza.


Annonse: