Snart klar med Europas første dramaserie på TikTok

«Toxic», en dramaserie skreddersydd for mobilskjerm, er snart å finne i TikTok-feeden. Europas første dramasatsning på plattformen er helnorsk og handler om spiseforstyrrelser blant unge. Aleksander Dokkeberg (28) er skaperen bak serien, som er laget av Ramp i samarbeid med organisasjonen Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS).

AURORA POSTER

Det nyskapende TikTok-dramaet består av 30 korte episoder med lengde på 1-4 minutter. Historien er tilpasset et publikum som er vant til og forventer raske vendinger og kjappe triggere.

– Vi har hatt store ambisjoner om å skille oss ut på TikTok, dette har resultert i flere spennende klippe- og innholdsgrep. I tillegg til å bruke erfarne skuespillere har vi dessuten castet flere store og talentfulle TikTok-stjerner i de ulike rollene. På den måten kan seerne raskt identifisere seg med de ulike karakterene og innholdet, sier regissør og manusforfatter Aleksander Dokkeberg.

Tar opp spiseforstyrrelser blant unge menn

«Toxic» er produsert av kommunikasjonsbyrået Nordic Screens barne- og ungdomsavdeling Ramp, og støttet av regjeringens covidmidler og Viken filmfond. «Toxic» blir dermed Europas første finansierte dramaserie på TikTok. En sentral del av seriens tema er spiseforstyrrelser blant unge gutter.

– Spiseforstyrrelser oppfattes gjerne som en «jentelidelse» og assosieres ofte med anoreksi. Dette er et bilde som både er skjevt og ufullstendig ettersom vi vet at ulike spiseforstyrrelser også er utbredt blant gutter og menn. Med denne serien håper vi å kunne skape større innsikt og forståelse for sykdommen og ikke minst normalisere det å søke hjelp, sier Nina Hvidsten, kommunikasjonsrådgiver i ROS.

Fremmer et positivt kroppsfokus

10. november publiseres den første episoden i serien eksklusivt på TikTok.

– Det er ikke tilfeldig at vi har valgt å lansere «Toxic» nettopp på TikTok. Dette er en av de mest populære plattformene for kreativitet og nyskapende underholdning. Samtidig vet vi at TikTok brukerne også eksponeres for videoer med negativt kroppsfokus i strømmen av innhold. Ettersom unge forteller at TikTok er det sosiale mediet som påvirker dem mest, er det viktig for oss å være til stede med innhold som påvirker positivt, sier Silje Sirnes Winje i Ramp. Sammen med Stian Barsnes-Simonsen er hun ansvarlig produsent på serien.

Se traileren her: