Søker ildsjeler

Designbyrået Tank søker et selskap eller organisasjon for dugnadsprosjektet Gratis med vilje.

8171 9926e original
8172 d6112 original
8173 a14d1 original
8174 37951 original
8175 a3057 original
8176 ab6f0 original

Hvert år siden 2008 har Tank Design og byråets medarbeidere dedikert 150 designtimer til utvikling av ny visuell profil for en virksomhet som de mener fortjener det og som de føler et engasjement for.

Mottakerorgansisasjonene har blant andre vært Aktiv & Ung, en stiftelse som har til hensikt å aktivisere vanskeligstilt ungdom i helger og ferier, BAR, Barn av rusmisbrukere og Prosjekt Haiti, som er en norsk/haitisk ideell, humanitær og partipolitisk nøytral organisasjon som blant annet har bygget to skoler på Haiti.

Utfordring. – Det som har karakterisert søkerne av Gratis med vilje har vært at de alle har hatt en kommunikasjonsutfordring grunnet manglende verktøy for å fremstå med troverdighet, forteller Ina Brantenberg, partner og medgründer i Tank Design.

– Hittil har de organisasjonene som har vunnet Gratis med vilje fått utarbeidet en visuell identitet med logopakke, farge- og typografipalett, eventuelle støtteelementer og en kortfattet profilhåndbok. Dette gjør dem i stand til å kommunisere mer profesjonelt, mer effektivt og ikke minst med mer selvtillit.

– Når det er sagt må ikke arbeidet nødvendigvis være en visuell identitet. Det viktigste er at vi i Tank tenner på prosjektet og har mulighet for å ta ut vårt kreative potensial for en god sak, legger hun til.

Viser samfunnsengasjement.
Tank benytter anledningen til å kunne jobbe med noe de tror på, samtidig som de utfordrer seg selv kreativt.

– Vi gjør dette for å vise samfunnsengasjement. Flere av de organisasjonene vi har jobbet med ville ikke hatt midler til å hyre et designbyrå, så dette er vår måte å bidra på, og forhåpentligvis gjøre en forskjell. Selv om vi i Tank har mange interessante kunder og spennende oppdrag er det ikke alltid vi får anledning til å jobbe både med hjertet og hjernen samtidig, avslutter Ina Brantenberg.

Under arbeidet med Gratis med vilje nedfeller byrået i samarbeid med kunden konkrete rammer og fremtdriftsplan for oppdraget. Ideelt sett gjøres jobben i august/september.

Søknadsfrist: Førstkommende fredag 6. juli.

I mediespilleren ser du eksempler fra tidligere Gratis med vilje-oppdrag.

www.tank.no