Sølvfisken til «Kolonial kjempehjelp»

Når det er vinter og surt ute, er det ekstra hendig å få bærehjelp av The Mountain fra «Game of Thrones». Anoraks kampanje for kolonial.no vinner Sølvfisken for januar 2019.

92678 1fcc8 original
Hafþór Júlíus Björnsson sper på rollen som The Mountain i «Game of Thrones» ved å være kjempehjelp for kolonial.no.

Kolonial.no fikk tidligere i år med seg den bokstavelig talt største fyren i HBOs eventyrlige TV-serie til å bære folk hjem fra butikken, i en filmserie laget av Anorak i samarbeid med Bacon (regi: Øyvind Holtmon).

Da kampanjen ble sluppet i januar fortalte markedssjef Mari Hoftun i kolonial.no at idéen hadde ligget i skuffen en stund, men at der nå føltes riktig å børste støv av den.

– Derfor tok vi en telefon til «The Mountain» og lurte på om han ikke hadde litt tid mellom opptakene til neste sesong av «Game of Thrones» som kommer i april, fortalte hun dengang.

– Det er gøy med kunder som kjøper store ideer, poengterte det kreative teamet Jens Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten i Anorak.

Kampanjen hadde navet sitt i sosiale medier, i tillegg til TV-film og egne utendørsløsninger. Samme jobb vant for øvrig nylig to diplom i Gullblyanten 2018, i Integrert og i Onlinefilm.

– En film som virkelig står ut i reklameblokken

Juryens begrunnelse lyder slik: «Dette er en sprø idé som har stor underholdningsverdi og samtidig er veldig relevant for produktet. Dette er en film vi tror publikum har lagt merke til og har snakket om. Enten det er bra innsalg fra byrået, en modig kunde eller sannsynligvis en kombinasjon, så er resultatet en film som virkelig står ut i reklameblokken. En film som vil bli husket. At man i tillegg finner en rimelig stor aktør fra «Games of Thrones,» The Mountain, gjør ikke oppmerksomheten mindre. Dette er en film som vi gjerne kan se flere ganger!»

Ny jury på plass

Ny Sølvfiskejury fra januar 2019 er:

Thorbjørn Naug (juryformann, AD i Naug), Sebastian Prestø (tekstforfatter i Morgenstern), Celin Kjenslie (markedssjef i Rema 1000), Fredrik Pryser (produsent og eier i Pryserfilm), Jenný Rut Sigurgeirsdóttir (medie-, reklame- og kommunikasjonssjef i Mills), Monica Paulsen Ygre (Senior Brand Manager Freia Sjokoladeplater og merkevareansvarlig Freia Melkesjokolade) og Sara Marie Hødnebø (AD i POL).

Bak fra venstre: Fredrik Pryser, Sebastian Prestø, Thorbjørn Naug. Foran fra venstre: Jenný Rut Sigurgeirsdóttir, Celin Kjenslie, Monica Paulsen Ygre, Sara Marie Hødnebø. Foto: Daniel Sannum Lauten

Hafþór Júlíus Björnsson sper på rollen som The Mountain i «Game of Thrones» ved å være kjempehjelp for kolonial.no.