Sølvfisken til «Sjetil»

Første Lotto-film fra POL-teamet Janne Brenda Lysø og Christian Lauritzen vinner Sølvfisken for september.

94863 18b6b original

I den 53. Lotto-filmen på et konsept som har eksistert i mer enn 25 år, møter vi Kjetil, en helt vanlig mann i midten av tjue-årene som hele livet har slitt med å si kj-lyden. Og når han vinner i Lotto bestemmer han seg for at tiden en kommet for at verden kan være på hans premisser en periode.

Det er Janne Brenda Lysø og Christian Lauritzen som er kreativt team på filmen. Lauritzen erstattet Lysøs langtidsmakker Stian Johansen i juni, og dette er første Lotto-film fra de to.

– Dette er jo egentlig en klassisk hevnen-er-søt-film, og vi håper mange vil sjenne seg igjen i Sjetil, fortalte teamet hos POL da filmen ble lansert i september.

– Og så er det sikker mange som tror at Lotto med dette slår et slag for sj-saken. Vi velger ikke side i debatten, men sier som Norsk Språkråd: All prat om språket vårt ønskes velkommen.

Les den opprinnelige saken her.

Et rikt univers

Sølvfiskjuryen sier følgende i sin begrunnelse: «Sjetil» er en klassisk, men likevel uventet underdog-historie. Tenk at Lottos vei inn mot en yngre målgruppe skulle bli gjennom en språkdebatt, og at det kunne bli så underholdende! Filmen er lett å like og humreverdig hele veien. Et rikt univers som i tillegg er tatt ut i live. Bra jobbet!

Det er Aksel Hennie i Einar Film som har regien.