Sølvfisken til VG-farfar

SMFBs reklamefilm på det tradisjonsrike konseptet «Dagen er ikke helt den samme uten» er stemt fram som den beste i Sølvfisken i november.

95512 ac4b1 original

«Dagen er ikke helt den samme uten» er sannere enn noen gang i filmen om en gutt som sykler innom bestefaren sin med avisa hver dag, til tross for at denne egentlig foretrekker å lese avisa på mobil.

Det er SMFB som står bak ideen, som er produsert av Bacon med Martin Werner på regi. Musikken er «Ein Farfar i livet» av Odd Nordstoga, framført av Johanne Møllerbråten.

Sølvfiskjuryen har følgende kommentar: Filmen klarer på en snerten måte å flette sammen to parallelle historier, som lander elegant i VGs kjente mantra om at «dagen er ikke helt den samme uten VG». Vi nærer farfarens glede over de daglige besøkene av barnebarnet akkurat sterkt nok til å tilgi at han holder tett om sin digitale transformasjon. Månedens sølvfisk er forøvrig et forbilledlig eksempel på at sobert spill – som også gjelder det musikalske uttrykket – skaper desto mer rom for oss seere til å føle noe.

«Star Wars» og «Life of Brian»

Fun fact: Hovedrollen som farfar spilles av britiske Kenneth Colley, som har hatt markante biroller i blant annet to Star Wars-filmer («Imperiet slår tilbake» og «Jedi-ridderen vender tilbake»), «Life of Brian» (som Jesus) og i «Peaky Blinders» som den italienske gangsteren Vicente Changretta.