Sølvmikken i mai til Kitchen og Brilleland

Kitchen og Brilleland vinner sølvmikken i mai med en radiospot som ganske enkelt gjenforteller en reklamefilm. Produksjonsselskapet Sagveien Resort har produsert alle de premierte spottene i månedens Sølvmikk.

11575 84f6f original

En begeistret jury lot seg sjarmere av Kitchens radispot for Brilleland og ga derfor denne 1. plassen i månedens sølvmikk. Spotten tar hensyn til kundens noe svaksynte målgruppe og gjenforteller derfor innholdet i en reklamefilm fra samme kampanje.

– Tv on the radio! En veldig morsom spot som hele juryen humret godt av. Det er kanskje litt rart av en brilleforhandler å reklamere på tv når målgruppen er de med skralt syn? Nytt og annerledes grep, og en artig måte å få noe mer ut av en ganske så streit tv-reklame. God og enkel produksjon som matcher en elegant og fin liten idé.

Spotten er laget av Espen Lie Andersen og Torkel Bjørnstad Sveen i Kitchen.

På 2. plass kom en kampanje fra SMFB for «Tele 2 Snakkis». Hans Magne Ekre, Bjørnar Olsen og Alexander Gjersøe er team på jobben. I spottene tar Tele 2 ansvar for å videreformidle bruddstykker fra samtaler, samt tar ansvar for konsekvensene disse samtalene eventuelt har hatt. Dette grunnet at abonnentene deres ringer mye på grunn av det billige abonementet de tilbyr.

– Flott videreføring av Snakkis-kampanjene, denne gang på en veldig nede og rolig måte. Noen nevnte kjedelig, men på en bra måte. Low-fi-produksjon av beklager-ide som funker fordi det er så strippet ned. Ekstra poeng for artig jingle, sier juryen.

Månedens 3. plass gikk til en jobb for Lyn, laget av Thomas Askim og Eirik Stensrud i Kitchen. I spotten intervjues en klarsynt kvinne om hvordan helgens kamp kommer til å gå.

– Veldig morsomt med klarsynte Laila, en figur alle som har sett på TVNorge og kjenner godt igjen. En klarsynt ide om damen som man kanskje kunne latt raljere enda mer? Spoten gikk rett hjem både hos de som heier på Lyn og de som heier på Stabæk.

Samtlige radiospotter er produsert av Sagveien Resort.

Hør alle de premierte arbeidene her.