Sølvmikken til Los & Co og Wenaas

Forseggjort radioreklame for slitesterke plagg: Los & Co vinner årets første Sølvmikk på vegne av yrklesklærprodusenten Wenaas.

88468 91c7c original

Det nye Sølvmikken-året er igang, og januarvinneren er Los & Co med en kampanje for Wenaas. Sammen med Sagveien Resort har byrået laget et knippe omstendelige spotter der arbeidsklærnes mange fortreffeligheter settes under lupen. Og nettopp dét skjer på ganske intenst vis i løpet av noen muligens ikke helt sannsynlige situasjoner.

Årets første jurybegrunnelse lyder slik: «Årets første Sølvmikk går til svært detaljrik og informativ kampanje for yrkesbekledning. Juryen trekker på smilebåndet og liker godt å være med inn på baderommet og til skittentøyskurven hvor vår arbeidsmann lurer på hvor mange grader jakka hans skal vaskes på. Beskrivelsen han avlever til sin kone er så rik på tekniske detaljer, som for han er en selvfølge, men for en jury bestående av reklamefolk blir det intet mindre enn svært imponerende. Avslutningen er elegant og i godt samspill med resten av dramatiseringen, rett og slett både godt tenkt og godt gjennomført. Gratulerer! PS. Når kommer det en yrkesbukse for tekstforfattere?»

Hør spottene her: «Klesvask», «Fido» og «Avskjed»

Byrå: Los & Co, kreativt team: Hans Christian Grønn, Jo Espen Johansen og Jan Cato Tangen, prosjektleder: Ingunn Dyrrdal Kristensen, produksjonsselskap: Sagveien Resort, kunde: Wenaas


Byggevarereklame som lydbok

Radio er igjen en del av Maxbos mediemiks, og McCann Oslo har sammen med Sagveien Resort latt seg inspirere av lydboka i et nytt radiokonsept: «Byggevarer – lest av Ivar Nergaard», som vinner andreplassen for januar 2018.

Juryen er bortimot lyrisk i sin begeistring: «På svært behagelig vis blir vi trukket inn i et skjønnlitterært, elegant univers. At de små historiene er lest av selveste lydbokstemmen, gjør at juryen bare lener seg tilbake og nyter tilbudene i hver spott. Det er nesten sånn at man får lyst til å bytte vinduer bare for å komme i den behagelige søndagsfølelsen. Du vet en sånn søndag hvor solen siver inn gjennom det vinduet du har satt inn helt selv og skyggespillet leker seg over den nymalte veggen du fikk til takket være en radiokampanje fra byggevarehuset Maxbo.»

Hør spottene her: «Vindu og balkongdør», «Elfa» og «Harmoni»

Byrå: McCann, kreativt team: Jan Petter Ågren og Stian Birkelid, konsulent: Christopher Dons, produksjonsselskap: Sagveien Resort, kunde: Maxbo


Nærkontakt med kundene

Tredjeplassen i januar går til Würth, som etterhvert har blitt en gammel traver i Sølvmikken-sammenheng. Både Ogs musikalske konsept for verktøy- og byggevareutstyrprodusenten, der vi både lærer om typiske Würth-produkter og selskapets ansatte, viser seg å være både sympatisk og slitesterkt også i 2018.

Juryen byr på følgende lovord: «Og der var endelig Würth tilbake! Denne gangen med Würthmannen Trond Asmyhr som må være intet annet enn en skikkelig fin fyr og for et würthtøy han har, batteri som passer til alt! Konseptet holder fortsatt en svært høy kvalitet på produksjonen og manusarbeidet. Dette er nynnbare spotter man blir glad av å få på hjernen. Vi ser wurthfall i frem til et nytt år med konseptet.»

Hør spottene her: «Trond Asmyhr» og «Pick your power»

Byrå/produksjonsselskap: Både Og Radiobyrå, kreativt team: Eskil Paus, Hans Kristian Heide , Lenny Kittilsen og Ola-Per Ekblom, prosjektleder: Mie Sten, Kunde: Würth

Vinnerene av Årets Gullmikk og Årets Radiobyrå deles ut under Gullblyanten fredag 2. mars på Oslo Plaza.


Ny Sølvmikken-jury på plass

Nytt kalenderår betyr ny Sølvmikken-jury. Disse fem har allerede tjenestegjort i en periode, og tar én til, med førstnevnte som juryleder: Silje Fjeld (Naug & Venner), Anna Berg Gjendem (Anorak), Sigurd Solberg (Futatsu), Ester Hjellum (TRY) og Vikki de la Cruz (Accenture).

Nye krefter i juryen i 2018 er Thale Høy-Pettersen (Kitchen), Mads Rønold (Per Høj), Mads Bergstrøm (GK) og Anders M. Holm (Morgenstern).

Ut av juryen etter lang og tro tjeneste: Alexander Gjersøe (SMFB), Ulrik Solum Waagsether (Ernö), Jan Cato Tangen (Los & Co) og Ingrid Lea (The Oslo Company).

Du hører januarvinnerne og tidligere vinnere i Sølvmikken på Gullmikken.no.