Sommerstengt med Christian Gottschalk

Vi bruker sommeren til å høre med fagfolk fra alle sider av bordet om hva som gir dem vann på den kreative mølla.

89977 1b5fd original
Byråleder i Naug & Venner, Christian Gottschalk.
  • Navn: Christian Gottschalk
  • Stilling: Byråleder i Naug & Venner

Heisann Christian! Hva legger du i kreativitet?

– På mange måter er kreativitet et av verdens mest forslitte begrep. Samtidig er det jo et ord som byr opp til dans og moro! Personlig tenker jeg på legoklosser - de er bestemte i størrelse og struktur men utfallet blir annerledes avhengig av hvordan de settes sammen. Altså ta etablerte ting og sammenhenger og skru det sammen på en annen måte for å komme frem til et nytt og helst bedre resultat.

Kan du huske en gang kreativitet har reddet dagen?

– Ja! En gang brukte jeg en tom Pringles-eske til å ha tennisballene mine oppi.

Hvilken rolle spiller kreativitet i jobben din?

– I dag tror jeg det er viktigere enn noen gang å kunne se sammenhenger mellom menneskene vi snakker til, livene de lever, den verden de lever i og den merkevaren man skal bygge. For kreativitet i den bransjen vi er i, handler ikke bare om inspirasjon, men like mye om motivasjon og energi.

– Og da må vi være relevante. Så utfordringen fremover slik jeg ser det er å ikke bli for opptatt av å gjøre det korrekte, men å jobbe mot å ta kreativiteten ut i nye landskap som overrasker og utfordrer. Og da kan det like mye handle om tjenester, mediemix eller timing som tradisjonell reklame.

– Dette er en essensiell ledetråd for hvordan vi angriper og løser utfordringer for kundene våre. Og ikke minst, hvordan vi jobber med å utvikle Naug & Venner videre mot ambisjonen om å bli et av Norges mest toneangivende byråer.

Hvor kreativ blir sommerferien?

– Ha-ha, her burde jeg jo listet opp alt det spennende og eksotiske som skulle vært på planen. Men ferie for meg er faktisk å legge opp til så få kreative og uforutsigbare sprell som mulig for å sikre balanse i familieferielivet. Erfaringen er da faktisk at hele gjengen blir mer mottagelige for impulsaktiviteter og innfall enn om man planlegger masse greier på forhånd som fort kan bli mer stress enn gøy.

Gi høstsemesteret et løft, Kreativt Forum arrangerer Creativity First 5. september, den viktigste fagdagen innen kreativ kommunikasjon.