Sommerstengt med Tobias Lien

Vi snakker mye og varmt om hvor essensielt det er med kreativitet innen reklame og tilstøtende fagfelt. Men hva slags forhold har du til begrepet på et personlig plan? Vi bruker sommeren til å høre med fagfolk fra alle sider av bordet om hva som gir dem vann på den kreative mølla.

89858 c27f1 original
Tobias Lien, Marketing Communications Manager, IKEA.
  • Navn: Tobias Lien
  • Stilling: Marketing Communications Manager, IKEA


Heisann Tobias! Hva legger du i kreativitet?

– Kreativitet er vanskelig å bokse inn synes jeg, kanskje nettopp fordi det handler om å tenke utenfor boksen? For meg handler det i hvert fall om å se verden på en litt annerledes og mindre åpenbar måte. Det å kunne knytte sammen ting som hver for seg ikke er så spesielt, men som satt sammen blir overraskende og originalt.

Kan du huske en gang kreativitet har reddet dagen?

– I mangel på kreativitet velger jeg å svare at det er mye vanskeligere å komme på en dag kreativitet ikke har reddet dagen. Er nok derfor jeg jobber med reklame og driver med ting som skateboard og foto på fritiden. En dag uten kreativ utblåsning er en ganske kjip dag.

Hvilken rolle spiller kreativitet i jobben din?

– Kreativitet spiller om ikke hovedrollen – i hvert fall en sterk birolle i jobben min. Kreativitet handler om å være løsningsorientert, og det prøver jeg å være fra jeg står opp, til jeg legger meg. Jobben går i stor grad ut på å løse diverse kommunikative utfordringer og muligheter, og helst på en måte som overrasker, har en snert, og til syvende og sist flytter noe, måtte det være varer eller indekser. Byråpartnerne våre gjør heldigvis de tyngste kreative løftene, så det handler ofte om å klare å se og stole på de virkelig gode ideene. Også så klart evne å styre unna ideene som ikke er riktige for oppgaven de er tiltenkt å løse.

Hvor kreativ blir sommerferien?

– Sånn medium pluss. I tillegg til god mat og drikke i Italia, er det foto, skate og sykkel det går i. Fotografi er å se verden på en ny måte, skating handler om å bruke gata på annerledes måte – og sykkel er rett og slett bare for dra på eventyr og for å frigjøre tankene. Gleder meg, jeg!

Gi høstsemesteret et løft, Kreativt Forum arrangerer Creativity First 5. september, den viktigste fagdagen innen kreativ kommunikasjon.