Sonberg leder Gullkorn-juryen

Claus Sonberg, kommunikasjonsdirektør i SAS-konsernet, skal lede juryen som deler ut prisen for årets beste PR-jobber i 2008, Gullkorn. Første post på agendaen blir en revisjon av kategoriene.Torsdag 6. november går den andre Gullkornutdelingen av stabelen. Til tross for heftig bransjedebatt i oppstartsåret, sier arrangørene Norske Informasjonsrådgivere (NIR) seg svært fornøyd med resultatet. Med på laget i år er Claus Sonberg, som før han ble kommunikasjonsdirektør for SAS, var Norden-sjef for Burson-Marsteller. Sonberg var også en av fødselshjelperne til Gullkorn-prisen i oppstartsåret.

– Hovedutfordringen er jo å få Gullkorn til å reflektere bransjen på en best mulig måte. Enkelte områder av det PR-bransjen jobber med vil aldri kunne inngå i en kåring som dette, men det finnes likevel muligheter til å gjøre prisen mer representativ for hele bransjen enn i oppstartsåret, sier Sonberg.

Forvetninger Øystein Bonvik, som til daglig leder PR-operatørene, vil også i år være prosjektansvarlig for Gullkorn. Han ser ikke bort fra at det også i år vil blåse friskt rundt prisen, men akkurat det står ikke øverst på bekymringslisten.

– I år må vi håndtere noe som er mye verre enn kritikk, nemlig store forventninger, sier han.