SOS-Barnebyer til DDB Oslo

Etter skarp konkurranse med noen av Norges mest toneangivende byråer gikk DDB Oslo av med seieren om å lage SOS-Barnebyers neste julekampanje.

77102 16c35 original
Bak fra venstre: Joachim Bjørndal, Audun Stien, Helene Follesøy og Joachim Haug. Foran fra SOS Barnebyer: Anette Sønju (t.v.) og Ellen Schau. Foto © DDB

– Julekampanjen er vår viktigste satsning i løpet av året og vi var på jakt etter et levedyktig konsept som evner å engasjere folk. Ingen barn skal vokse opp alene, og det viktigste for SOS-barnebyer er å gi de mest utsatte barn en god oppvekst og et trygt hjem å vokse opp i, og noe dette konseptet i stor grad vil bidra til, sier Ellen Schau.

– Løsningen fra DDB var tydelig, engasjerende og vil skape god synlighet - samtidig vil den generere mange nye givere til SOS-barnebyer. Dette var en løsning vi falt for umiddelbart. Konseptet setter tydelige mål og inviterer folk til å gi tusenvis av utsatte barn et trygt hjem å vokse opp i. Vi oppfatter det mer som en aksjon som kan repeteres hvert år, enn en innsamlingskampanje, forklarer hun.

Sjel + hjerne

Hos DDB ble det stor jubel da de fikk telefonen fra Ellen Schau som bekreftet at de hadde vunnet pitsjen.

– Vi hadde troen på denne, sier kreativt team Joachim Bjørndahl og Joachim Haug.

– Dette er både kjempegøy og dypt alvorlig på samme tid. Vi skal gjøre alt for å skape nok engasjement. SOS-Barnebyer er en stor organisasjon som gjør et livsviktig arbeid for de aller svakeste, og de jobber langsiktig med barna slik at de får omsorgen og utdannelsen som skal til for å gjøre dem til hele og trygge mennesker.