Statkraft til topps i Sølvfisken for august

Kitchen og Einar Film står bak vinnerfilmen «Framtiden bestemmer» for Statkraft, fra en kampanje som understreker viktigheten av å lytte til framtiden, bruke mer fornybart, og mindre av alt det andre.

Framtiden

Sølvfisk-vinneren i august handler om hvordan vi ønsker av vi, og de som kommer etter oss, skal ha det her på jorda, og fokuserer dermed på at fornybar energi handler om fremtiden.

Det er Kitchen som står bak, med teamet Benedicte Svartdahl Killi (AD), Torkel Bjørnstad Sveen (AD), Bendik Romstad (tekst), Ola Øvrelid (tekst), Henrik Josefsson (grafikk) Katrine Nagy Opdahl (prosjektleder), Hans Moe (konsulent) og Anders Erikson (planner).

Filmen er produsert av Einar Film og Fortellinger, med regissør Eivind Homboe, produsent Rut Solli og executive produsent Guri Neby.

Den spesialkomponerte musikken «Hysj» er laget av Carl Lehne, som også har står bak låt-teksten sammen med Eivind Holmboe og Kristian Tybakken.

Se filmen her:

Sølvfiskjuryens begrunnelse lyder slik: 


«Det var tett i teten, men likevel en verdig vinner som sto alene igjen på topp. Det klassiske tablågrepet er velbrukt, men det er en grunn til at grepet fortsatt brukes flittig i reklameblokka. Det fungerer! Vinneren utfordrer den klassiske tablåfilmen på en moderne måte via et tydelig formgrep. Visuelt fungerer sentraliseringen av aktør og øyne som midtpunkt i ruta svært bra. Det gir en ro i en rask klipperytme fordi man som seer vet hvor øynene skal falle i en film som bruker tekst fremfor voice. Filmen har nerve men evner samtidig å røre. Teksten krever fokus, men det gjør også tematikken. Derfor synes juryen at engasjementet aktivisme besitter matcher godt med filmens form og budskap. Musikken driver godt og budskapet er både viktig og fint formulert. Filmen skaper nysgjerrighet rundt Statkrafts virke og fungerer godt profilerende. Gratulerer til Statkraft og Kitchen med sølvfisk!»