Steen Jensen kjøper Alle Gutta

Reklamenestor Ingebrigt Steen Jensen og de ansatte har kjøpt reklamebyrået Alle Gutta fra Stabæk Fotball.



I januar i år ble reklamebyrået Alle Gutta solgt av Stabæk Fotball til de ansatte i byrået, deriblant Ingebrigt Steen Jensen. Fotballklubben eide 99 prosent av selskapet, og har nå solgt hele eierandelen.

Norges mest kjente reklamemann er fornøyd med overtagelsen av byrået han selv har etablert.
– Vi har gjort vår innsats for Stabæk Fotball, som har fått overskuddene fra byrået i tre år. Nå overtar vi selskapet og eier oss selv. Samtidig som vi er sponsorer av Stabæk Fotball, sier han til Kampanje.

De andre ansatte og nå nye medeiere i tilegg til Ingebrigt Steen Jensen er Line Jessen, Katrine Bervell, Jappen Johansen, Elise Rønneberg og Sindre Trollås.

Omsetter for 8,7 mill.
Ingebrigt Steen Jensen etablerte selskapet sammen med daglig leder Line Jessen i 2004, med mål for øyet å gjøre en durabelig innsats for fotballklubben han ikke skjuler sine følelser for.
– Jeg begynte i Alle Gutta i 2004, da Stabæk rykket ned. Da var det tid for å kjenne etter hva som virkelig betyr noe for en, og hvor man kan gjøre en best mulig innsats. Sammen med Line Jessen startet jeg Alle Gutta, og vi har brukt tiden på Stabæk Fotball og bidratt til at vi kom tilbake.

I 2006 omsatte reklamebyrået for 8,7 millioner kroner med et årsresultat før skatt på 2,5 millioner kroner. I 2005 leverte byrået 3,9 millioner kroner i pluss på bunnlinja.

Ingebrigt Steen Jensen forteller at sammen med Stabæk Fotball har også Bama Bendit vært på kundelisten siden dag en. Andre kunder er HTH, Jokerkjeden, Sandvika Storsenter, Ski-VM i Oslo og Fresh.

Og, for de som måtte lure på om det er snakk om et reklamecomeback fra Steen Jensen, så mener han selv at han har jobbet med reklame helt siden han trådde ut av Dinamo sine faste rekker i 2004. Derimot er kundelisten et utrykk for at byrået og dermed Ingebrigt Steen Jensen har fått flere reklameoppdrag i årene etter oppstaretn.

Tilknyttet to reklamebyråer Ingebrigt Steen Jensen var som kjent med på å etablere Dinamo i 1996 sammen med Bjarne Wollmann, Knut Harlem, Ottar Samuelsen og Jan Økern.

Da Steen Jensen startet Alle Gutta var meningen å komme tilbake til Dinamo etter ett år.

Slik gikk det ikke, selv om reklameskaperen fremdeles er tilknyttet Dinamo både som aksjonær og som utøvende reklamemann.
– Mitt forhold til Dinamo er at jeg sitter i styret og er medeier. Samtidig jobber jeg litt for Dinamo når det er behov for det. Vi har en kjempegod relasjon, og vi har ikke kuttet båndene.

Er det noen kunder eller andre som har reagert på at du er tilknyttet to reklamebyråer?
– Nei, jeg ser ingen konflikter ved dette, og har heller ikke fått noen tilbakemeldinger på det. Det er snakk om to veldig forkjellige byråer, som heller ikke konkurrer om det samme. Kundemessig er dette også helt uproblematisk, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.